Τσούνης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια στρατηγική θέση

Τσούνης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια στρατηγική θέση

«Ακουσα πολλές ανησυχίες ότι θα αφήσουμε τους συμμάχους μας, οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν τηνα σφάλεια του πλανήτη» ανέφερε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών

geaorge-tsounis
Ο Τζορτζ Τσούνης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Metropolitan Summit με τίτλο «Δημιουργία μονοπατιών για την ευημερία, τη σταθερότητα και τη συνοχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τσούνης, επισήμανε μεταξύ άλλων τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών για να ενισχυθεί ο ρόλος των Βαλκανίων και δη της Ελλάδας. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει πως η «ταχύτητα» της ενίσχυσης αυτού του ρόλου θα μπορούσε να είναι υψηλότερη.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ Κρίστοφερ Χιλ (στη Σερβία), Άντζελα Άγκελερ (Βόρεια Μακεδονία), Τζούλι Ντέιβις Φίσερ (στην Κύπρο), ο κ. Τσούνης τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του πως: «…Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αφήσουν την ασφάλεια του πλανήτη, άκουσα πολλές ανησυχίες ότι θα αφήσουμε τους συμμάχους μας, ότι δεν θα σεβαστούμε το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, ότι θα τους εγκαταλείψουμε. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο, να είστε σίγουροι.

Όλοι γνωρίζουμε τον σπουδαίο ρόλο των Βαλκανίων με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις και είναι βέβαιο πως θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο γρήγορα πράγματα (στα Βαλκάνια) που είχαμε υποσχεθεί και που θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε και εμείς με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί θα πρέπει να κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας στις χώρες για ενεργειακή ασφάλεια, για επενδύσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μια στρατηγική θέση, εκτιμούμε όλοι τον σπουδαίο ρόλο της στις εξελίξεις και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα είμαστε στο πλευρό της σε κάθε προσπάθεια».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης