Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Συναντήθηκε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Χάμπεκ - Πήρε εύσημα για την ελληνική οικονομία, βίντεο και φωτογραφίες

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αντικαγκελάριο για τη σημερινή του ομιλία στη ΔΕΘ, πριν μεταβεί στο κτίριο διοίκησης για τα εγκαίνια της Έκθεσης

Διμερή συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξενοδοχείο της πόλης, πριν τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.


Ο κ. Χάμπεκ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.




Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.



Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο κέντρο διοίκησης τη ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης, εκεί όπου τον υποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.



Μετά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης, ο πρωθυπουργός δοκίμασε τοπικά εδέσματα και στη συνέχεια εισήλθε στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ όπου συσκέφθηκε με το επιτελείο του και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO. 


Ακολούθως, περιηγήθηκε σε περίπτερα της Έκθεσης (ΕΡΤ και Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ άλλων)) και καλωσόρισε επίσημα τον Ρόμπερτ Χάμπεκ



Με τον Χάμπεκ συναντήθηκε ο Θεοδωρικάκος

Η περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, Ρόμπερτ Χάμπεκ.



Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, όπου είναι και η τιμώμενη χώρα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ έχουν κοινή αντίληψη στο ενεργειακό πεδίο.

Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή της Γερμανίας με 133 εκθέτες αποτελεί ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία. Περαιτέρω, επισήμανε ότι η ΕΕ στο μέλλον πρέπει να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να επενδύσει περισσότερο στις τεχνολογίες.

Ο κ. Χάμπεκ θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοδαρμούς, βιασμούς και λεκτική βία κατέγραφε στο ημερολόγιό της η σύντροφος του ιερέα στα Χανιά

100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές - Διαβάστε το κείμενό τους


Παρεμβάσεις για επαγγελματίες, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Τι προβλέπεται για επιδόματα, στεγαστική πολιτική, φοροαπαλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr