Δημοσκόπηση Interview: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τον πέρασαν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ

11,2% μπροστά η Νέα Δημοκρατία από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ - Τεράστιο προβάδισμα Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, ευρισκόμενη 11,2 μονάδες μπροστά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Political. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην 5η θέση με 9,5% πίσω από ΚΚΕ (στην 4η θέση) και Ελληνική Λύση (στην 3η).

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», οι απαντήσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΝΔ: 24,2%
ΠΑΣΟΚ: 13%
Ελληνική Λύση: 10,4%
ΚΚΕ: 10%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%



Στο ερώτημα για την καταλληλότητα πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο Μητσοτάκης βρίσκεται με μεγάλη διαφορά μπροστά από τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 12% και αυτόν του ΠΑΣΟΚ με 7%.



Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει το πρωταρχικό πρόβλημα σε ποσοστό 29,9%. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι οι τιμές της ενέργειας (καύσιμα, ρεύμα και αέριο) και ακολουθούν το ύψος των μισθών, το Δημογραφικό, η κλιματική κρίση και οι φυσικές καταστροφές, τα εθνικά θέματα, το Στεγαστικό και η ανεργία.




Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοδαρμούς, βιασμούς και λεκτική βία κατέγραφε στο ημερολόγιό της η σύντροφος του ιερέα στα Χανιά

100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές - Διαβάστε το κείμενό τους


Παρεμβάσεις για επαγγελματίες, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Τι προβλέπεται για επιδόματα, στεγαστική πολιτική, φοροαπαλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr