Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έπαιξε ποδοσφαιράκι, έκανε προβλέψεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πήρε εύσημα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έπαιξε ποδοσφαιράκι, έκανε προβλέψεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πήρε εύσημα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο

Βόλτα σε περίπτερα της έκθεσης έκανε, μετά τα επίσημα εγκαίνια, ο πρωθυπουργός - Συναντήθηκε με Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, έπαιξε ποδοσφαιράκι και είδε επίδειξη drone των Ενόπλων Δυνάμεων - Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ και απέσπασε εύσημα για την ελληνική οικονομία

mitsotakis_podosfairaki_xr
Βόλτα στις εγκαταστάσεις της 88ης ΔΕΘ – Helexpo, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός έκανε στάση στο περίπτερο για την ανακύκλωση, το περιβάλλον και ευρύτερα την προστασία του οικολογικού συστήματος, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε μια επίδειξη Drone από τον Ελληνικό Στρατό.

Βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (3)


Αμέσως μετά συναντήθηκε με ομάδα νεαρών παιδιών και σχολίασε τις επιδόσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων. «Ο Ολυμπιακός καλός, ο ΠΑΟΚ καλός αλλά θα κάνω τις προβλέψεις μου τον Μάρτιο», είπε χαριτολογώντας, σύμφωνα με το ThessToday.

Μητσοτάκης για πρωτάθλημα
Βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (2)


Ακολούθως ο πρωθυπουργός μετά την κολοκυθόπιτα δοκίμασε και… μπίρα. «Στην υγειά σας», ανέφερε απευθυνόμενος προς τους ιθύνοντες του Περιπτέρου, που του πρόσφεραν μια ανάσα δροσιάς κατά τη διάρκεια της βόλτας του.

Βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ


Συναντήθηκε και με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Πέτρο Γκαϊδατζή. Μάλιστα είχε ένα σύντομο χαιρετισμό με τον νεαρό Ολυμπιονίκη, τον οποίον ευχαρίστησε για την επίδοσή του και την κατάκτηση του μεταλλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (4)


Στη συνέχεια, πήγε στο Περίπτερο της Γερμανίας, όπου είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ενώ έπαιξε και ποδοσφαιράκι στο περίπτερο της πόλης της Λειψίας, που είναι αδερφή πόλη με τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός έπαιξε ποδοσφαιράκι σε περίπτερο της ΔΕΘ

Συναντήθηκε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Χάμπεκ - Πήρε εύσημα για την ελληνική οικονομία

Διμερή συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, είχε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξενοδοχείο της πόλης, πριν τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


Ο κ. Χάμπεκ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.


Η άφιξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (2)


Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

hampek_deth


Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο κέντρο διοίκησης τη ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης, εκεί όπου τον υποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

mitsotakis_deth___3_
mitsotakis_deth___2_
mitsotakis_deth___1_
mitsotakis_deth___8_
mitsotakis_deth___7_
mitsotakis_deth___6_
mitsotakis_deth___5_
mitsotakis_deth___4_


Μετά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης, ο πρωθυπουργός δοκίμασε τοπικά εδέσματα και στη συνέχεια εισήλθε στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ όπου συσκέφθηκε με το επιτελείο του και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO. 

mitsotakis_deth____3_
mitsotakis_deth____4_
mitsotakis_deth____5_
mitsotakis_deth____6_
mitsotakis_deth____7_
mitsotakis_deth____1_
mitsotakis_deth____2_

Ακολούθως, περιηγήθηκε σε περίπτερα της Έκθεσης (ΕΡΤ και Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ άλλων) και καλωσόρισε επίσημα τον Ρόμπερτ Χάμπεκ

mitsotakis_deth8
mitsotakis_deth7
mitsotakis_deth6
mitsotakis_deth5
mitsotakis_deth9



Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοδαρμούς, βιασμούς και λεκτική βία κατέγραφε στο ημερολόγιό της η σύντροφος του ιερέα στα Χανιά

100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές - Διαβάστε το κείμενό τους


Παρεμβάσεις για επαγγελματίες, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Τι προβλέπεται για επιδόματα, στεγαστική πολιτική, φοροαπαλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης