Κασσελάκης: «Αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» Πολάκης και «87» - Υπάρχει μια σκανδάλη που τραβήχτηκε νωρίς, είπε για Τσίπρα

Κασσελάκης: «Αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» Πολάκης και «87» - Υπάρχει μια σκανδάλη που τραβήχτηκε νωρίς, είπε για Τσίπρα

«Αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» είπε για Πολάκη και «87» - Αφενός έχουμε Πρόεδρο και αφετέρου, κουράσατε - Καταθέστε πρόταση μομφής

kasselakis-thema
Μετωπική επίθεση στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, τους «87» και τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Κλιμακώνοντας την εσωκομματική σύγκρουση, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» αναφερόμενος τους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, τους οποίους παρέπεμψε στο Καταστατικό Συνέδριο, καθώς δεν σήκωσε το γάντι της προσφυγής σε νέες εκλογές, για να μην ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως είπε.

«Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Καταστατικό Συνέδριο. Για αυτό το λόγο κάποιοι θα κάνουν τα πάντα, για να μην φτάσουμε εκεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως «θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε παραμάγαζο», ενώ προκάλεσε και τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο. το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι». Στον απόηχο των 100 υπογραφών των «87», ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η βάση θα κρίνει την μομφή. Η βάση θα κρίνει την στάση όλων μας» και κατέληξε προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το Καταστατικό».

Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Saturday, September 7, 2024


Κλείσιμο
Εκκινώντας την ομιλία του, «θέλω να ξέρετε ότι αυτό το κόμμα έχει μια μεγάλη ιστορία. Ο τρόπος που θα μιλήσει καθένας σήμερα και αύριο εδώ μέσα εύχομαι να είναι αντάξιος της ιστορίας του» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. «Θα ήθελα όσα και αν πούμε στην συνέχεια, να έχουμε κάτι υπόψη μας στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πόσα περάσαμε τον τελευταίο ένα χρόνο» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «δεν περιμένω να συμφωνήσουμε στα πάντα, ας συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχει κάτι που μας ενώνει και για αυτό έχουμε φτάσει μαζί εδώ, έχουμε δύο επιλογές: η πρώτη είναι να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για το μέλλον», όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Η δεύτερη να συνεχίσουμε μια στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση, η οποία όχι μόνο δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αλλά τον απωθεί» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως «όλες και όλοι επιδιώκουμε το πρώτο και όχι να γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Το παλιό εμποδίζει το νέο να γεννηθεί

Ο ίδιος έκανε λόγο για «δυστοπία Μητσοτάκη», προαναγγέλλοντας την αποτύπωσή της, όπως είπε, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε το 2023 να πει ναι, θέλω να κυβερνήσω, ναι θέλω να κυβερνήσω αυτοδύναμα το δικό μου πρόγραμμα» ανέφερε επικριτικά προς την εποχή του Αλέξη Τσίπρα και σηκώνοντας τους τόνους, έκανε λόγο για «παρέλαση σημιτικής διαπλοκής που είδαμε στο Ζάππειο για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη», λέγοντας ότι «κάποιοι φωνάζουν στον Πρόεδρό τους φύγε. Είναι στιγμή να αντικρύσουμε τις μεγάλες αλήθειες σήμερα». Επικαλούμενος τον Γκράμσι, «το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί και το παλιό θα κάνει ότι κάνει πάντα, δηλαδή, «θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης.

Με εξαίρεση την «Ομπρέλα που είχε κάνει τεράστια ζημιά στο κόμμα μας, ήθελα να πάμε όλοι μαζί» σημείωσε και πρόσθεσε πως «εισηγήθηκα αξιώματα και θέσεις σε όλες τις πλευρές» είπε, κάνοντας ονομαστική αναφορά στους Νάσο Ηλιόπουλο, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ενιαίο κόμμα ποτέ» συνέχισε, αλλά «αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις αιφνίδιες συνθήκες του 2012», όπως είπε.

«Οι συνιστώσες γίναν ομάδες, φράξιες, φρουρές» και ο «Αλέξης Τσίπρας ήξερε να ισορροπεί ανάμεσα σε αυτές τις φατρίες» και τον «ανάγκασαν να παραιτηθεί». «Τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, σήμερα έχουν αλλάξει τα ονόματα» και «αυτές οι φατρίες είναι που τον εμπόδισαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα, ενώ κατάφερε να αλλάξει πολλά στη χώρα». «Για αυτήν που θέλει να φάει πρόεδρο εκλεγμένο με 56%» είπε για την ενότητα, λέγοντας πως κάποιοι «έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής». Δείτε την ανάρτηση Κασσελάκη, μετά το τέλος της ομιλίας του: 









«Τέλος στα οικόπεδα και τα οικοπεδάκια»

«Να μπει τέλος στα οικόπεδα και τα οικοπεδάκια», όπως είπε, ενώ «στη θέση των ομαδαρχών» να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των μελών, υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης. «Ας μην λειτουργεί τίποτα, αρκεί αν είναι όλοι ευχαριστημένοι», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέρρευσε της ακινησίας. Στο πλαίσιο αυτό, «προσπαθώ κόντρα σε μια αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» περιέγραψε, για να συνεχίσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει». «Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Καταστατικό Συνέδριο. Για αυτό το λόγο κάποιοι θα κάνουν τα πάντα, για να μην φτάσουμε εκεί», εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «δεν φοβάμαι να αλλάξω την άποψή μου», μετά τις αντιρρήσεις της Επιτροπής Καταστατικού επί της αρχικής του εισήγησης.

Ως προς τις καταστατικές αλλαγές, πρότεινε έναν Γενικό Γραμματέα του κόμματος, αλλά και 5 ακόμη θέσεις τομεακών Γραμματέων στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την συνοδεία Εκτελεστικής Επιτροπής. «Κατεβαίνεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και εισηγήθηκε περισσότερες Οργανώσεις Μελών με ανώτατο όριο τα 250 μέλη. «Όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται από την περιφερειακή περιφέρεια, όπου ανήκει» πρότεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και να όλοι οι βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές επιλογές των μελών. «Καμία εξαίρεση, κανένας ex officio» είπε. «Αυτό κάνει η σύγχρονη Αριστερά, δεν φοβάται τον εαυτό της». «Μόνο αυτό κρατάω για τον εαυτό μου, εάν παραμείνω Πρόεδρος στο κόμμα» τόνισε για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Ψηφιακό κόμμα, πιο ευέλικτα όργανα, υβριδικές εκλογές με μέγιστη συμμετοχή» συνόψισε ο κ. Κασσελάκης. «Αν αυτό είναι κόμμα ΙΧ, τότε τι είναι ΔΧ», διερωτήθηκε. «Ποιος φοβάται τη βάση;» συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, για αυτό και τράβηξα το χαλί» σημείωσε, επιχειρώντας να «ξεκαθαρίσει», όπως επισήμανε σχέσεις. «Αλέξης Τσίπρας, είναι ο άνθρωπος που με έβαλε στην πολιτική». «Τιμώ την κυβέρνησή του, την κυβέρνησή μας» συνέχισε. Το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης, το νόμο Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού σταχυολόγησε, και «Αλέξη, αν θες να αναλάβεις, έλα και ανάλαβε. Αν δεν θες να αναλάβεις, στήριξε τον εκλεγμένο Πρόεδρο».

Για το «μαύρο χρήμα», «αλήθεια, τώρα ήρθα εγώ να σας πω πως λειτουργούν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα» και κάποιοι εξεγέρθησαν;. «Μαύρο χρήμα εγώ ποτέ» συμπλήρωσε. «Τον μουτζούρη των αποφάσεων που δεν πήραν τα όργανα για χρόνια», δεν θα μου τον φορτώσει κανείς, υποστήριξε για τα κομματικά ΜΜΕ, ενώ σε απολογητικό τόνο προς τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη. «Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό» σημείωσε για τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, ρίχνοντας γέφυρες προς τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό.

Επιπλέον, «δεν παρέλαβα τρολ του διαδικτύου, δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τρολ» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, αλλά «δυστυχώς στη ζωή υπάρχουν πράγματα που δεν ελέγχουμε», όπως δήλωσε. Την ίδια στιγμή, εγκάλεσε τον κ. Πολάκη για τη χθεσινή του ανάρτηση, όπου έκανε λόγο για «μασκαριλίκι», σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης αναρτά φωτογραφίες με την οικογένειά του.

«Δεν άρεσε το όνομα, δεν έχω κανέναν εγωισμό να επιμείνω» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει μια σκανδάλη που τραβήχτηκε νωρίς και ήταν η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε εκλογές». «Έκανε πίσω» σχολίασε για την Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι ήταν «μια ανακωχή 40 ημερών». Για την προεκλογική περίοδο έκανε λόγο για έλλειψη πόρων, λευκή απεργία και στήριξε άλλων κομμάτων, χαρακτηρίζοντας ως «μικρό άθλο» το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μοιράζουν μεταξύ τους τα κανάλια» κατηγόρησε ακόμη τα κορυφαία στελέχη, κάνοντας λόγο για «ξέσκισμα της σάρκας». «Κάποιοι μετρούσαν καθημερινά κουκιά για πρόταση μομφής και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει», τότε ζήτησαν εκλογές. Μιλούν κάποιοι για την καρέκλα. Σε ένα κόμμα όποιος φεύγει, παίρνει την καρέκλα του μαζί» παρατήρησε. «Ας μην με κρίνουν εξ΄ ιδίων» συνέχισε, λέγοντας πως ήταν «στις λάσπες και στα αποκαϊδια».

«Δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια» είπε για την καρέκλα του Προέδρου. «Με τρώει το χέρι μου να το σηκώσω, αλλά δεν θα το κάνω». «Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το Καταστατικό» είπε προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. «Η βάση θα κρίνει την μομφή. Η βάση θα κρίνει την στάση όλων μας», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έπαιξε ποδοσφαιράκι, έκανε προβλέψεις για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πήρε εύσημα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο

Το σκοτεινό παρελθόν του 71χρονου που «χάριζε» τη ναρκωμένη σύζυγο του στη Γαλλία: Βίασε γυναίκα το '90, τον ψάχνουν και για δολοφονία

Ο Σεφερλής εναντίον της ηθοποιού Ζωής Γεράζη: Αποκαλείται «η Ειρήνη από τη Γη της Ελιάς» ενώ εγώ έχω ονοματεπώνυμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης