Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση τιμά τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση τιμά τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό

Ο πρωθυπουργός απέκρουσε την κριτική για «μεταρρυθμιστική χαλαρότητα» - Στις 12 το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

mitsotakis-deth-omilia
Μια πολύ αισιόδοξη εικόνα για την Ελλάδας του 2027 φιλοτέχνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την καθιερωμένη ομιλία του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία κυριάρχησε η διάθεσή του να αποδείξει ότι έγιναν και γίνονται πράξη όλες οι υποσχέσεις που έδωσαν ο ίδιος και η κυβέρνησή του και να αποσείσει τις αιτιάσεις περί «κόπωσης της δεύτερης τετραετίας».

«Μπροστά μας ανοίγονται περισσότερες από 1000 μέρες καθαρού ανοιχτού πολιτικού χρόνου, μέχρι την άνοιξη του 2027», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου στην οποία μίλησε κυριαρχούσε το σύνθημα: «Ελλάδα 2027 – Πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποφασιστικά». Στο ίδιο μοτίβο, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην 88η ΔΕΘ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d409nfuus275)


«Πολιτική σταθερότητα»

«Είναι μία ευκαιρία να ολοκληρώσουμε όσα ήδη χτίζουμε, με θεμέλιο την πολιτική σταθερότητα, ένα κομβικό χαρακτηριστικό που λείπει σήμερα ακόμα και από ισχυρά κράτη, όπως η Γαλλία», συμπλήρωσε, αποφεύγοντας επιμελώς καθ΄ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του να σχολιάσει εμμέσως ή αμέσως την εικόνα της αντιπολίτευσης ή να ασκήσει κριτική σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d40804dxkuk1)


Αντιθέτως εμφανίστηκε απολύτως ενωτικός και εστιάζοντας στην εμπειρία της πενταετούς διακυβέρνησης αλλά, όπως είπε, και στη γνώση της προετοιμασίας όσων ακολουθούν, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος. «Αρκεί να βαθύνει περισσότερο η σχέση εμπιστοσύνης που έχει σφυρηλατηθεί μεταξύ πολιτείας και πολιτών τα τελευταία χρόνια. Αρκεί ο τόπος να ανεβάσει ταχύτητα, με ασφάλεια αλλά και ελπίδα», συνέχισε καλώντας τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να εκπέμπουν όλοι και ο καθένας ξεχωριστά να το ίδιο μήνυμα αισιοδοξίας».

Τι θα ισχύει στην Ελλάδα του 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαρίθμησε μια σειρά έργα που προχωρούν γρήγορα και θα είναι έτοιμα το 2027, αναφέροντας την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου που είναι μια τεράστια μεταρρύθμιση και αποτελεί εκκρεμότητα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.

Είναι, είπε επίσης, η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνεται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια σε έναν τόπο που το 2027 θα έχει αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γιατί έχουμε ανεξάντλητες φυσικές πηγές, ήλιο, αέρα και νερά.

Ανέφερε ακόμη ότι το 2027 θα υπάρχουν σχολεία τα οποία θα διδάσκουν την τεχνολογία αλλά και θα την αξιοποιούν για να διδάσκουν, χωρίς ο υπολογιστής να ανταγωνίζεται το βιβλίο.

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ομιλία στην 88η ΔΕΘ


Επεσήμανε ότι τη χρονιά αυτή ο πολίτης που καταφεύγει στη Δικαιοσύνη θα βρίσκει πραγματικά και πολύ πιο γρήγορα το δίκαιό του, επειδή έχουν γίνει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα επιταχύνουμε σημαντικά το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης.  

Θα υπάρχουν, συμπλήρωσε, περισσότερες νέες υποδομές, περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα πολιτικής προστασίας, με το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ». Αλλά και «μια δημόσια τηλεόραση, η οποία αξιοποιώντας το μεγάλο μετασχηματισμό της τελευταίας πενταετίας, όπου έγινε μια πραγματικά αντικειμενική και ποιοτική δημόσια τηλεόραση και όχι ένα κομματικό φερέφωνο, θα γίνει τελικά το κέντρο ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θέλουμε».

Στάθηκε ιδιαίτερα στις παραλαβές νέων οπλικών συστημάτων κάνοντας λόγο για «μία πατρίδα με απόρθητα σύνορα, με τις τρεις Belh@rra, με τα Rafale μας, με την παραγγελία των F-35 να δρομολογείται, με τα αναβαθμισμένα F-16 Viper».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4094va4b4m9)


Επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι «η κυβέρνηση τιμά τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό», ο πρωθυπουργός απέκρουσε την κριτική για «μεταρρυθμιστική χαλαρότητα», λέγοντας: «τα στοιχεία απαντούν ότι αυτή η κυβέρνηση εργάζεται και παράγει, όχι με πυροτεχνήματα, ούτε με εντυπώσεις της στιγμής, αλλά με μία μεθοδική δουλειά, με αποτελέσματα τα οποία ενίοτε αργούν να φανούν αλλά φαίνονται όταν ωριμάσουν, κυρίως όμως με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, με συγκεκριμένους στόχους που χτίζονται μέρα-μέρα».

Δεν θα επιτρέψω δαπάνες που θα φέρουν εποπτεία

Αν και ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ μια ευρεία γκάμα από 45 μέτρα που αφορούν τους μισθούς, τις συντάξεις, τη στέγη, το δημογραφικό, τη φορολογία και τις επενδύσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη για δημοσιονομική υπευθυνότητα, και υπό αυτό το πρίσμα με επεσήμανε ότι «δεν έχω σήμερα μαζί μου κάποιο σάκο με αλόγιστες παροχές, αλλά μόνο προτάσεις για χρήσιμες και αποτελεσματικές επιλογές».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d40897i6nuhl)


Αναφέροντας μάλιστα, ότι ήδη οκτώ κράτη, ανάμεσά τους μεγάλες οικονομίες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, έχουν ήδη τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καθεστώς εποπτείας για υπέρβαση δαπανών, τόνισε: «Κάτι τέτοιο προσωπικά δεν θα το επιτρέψω να συμβεί στην Ελλάδα και αυτό είναι και το σαφές μήνυμα προς τους θεσμούς και προς τους διεθνείς επενδυτές».

Συνοψίζοντας, τέλος, το πνεύμα αισιοδοξίας που διέτρεχε την ομιλία του από την αρχή ως το τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη φιλοδοξία του που είναι «το 2027 να έχουμε ένα κράτος που θα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος της εποχής των μνημονίων, θα ξεριζώνει παθογένειες που το εμποδίζουν να προχωρήσει και σταδιακά θα κερδίζει ένα κεκτημένο, το οποίο θα μετατρέπει τη συλλογική ανάπτυξη σε ατομική προκοπή. Με την επόμενη γενιά να αισθάνεται ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα από την προηγούμενη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηχηρές μεταγραφές, δυνατά σχήματα και... συνήθεις ύποπτοι στην αθηναϊκή νύχτα - Ποιος τραγουδάει πού

Τα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Στα 8 ευρώ θα αυξηθεί το ημερήσιο τέλος τους καλοκαιρινούς μήνες

Με «καυτό» Ιωαννίδη η Ελλάδα 3-0 τη Φινλανδία στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης