ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη στη ΔΕΘ - H Κ.Ε θα αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών σε 15 ημέρες

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα παρουσιαστούν οι υποψηφιότητες 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα για τις εσωκομματικές εκλογές που θα προκηρυχθούν μετά από το ισχυρά πλειοψηφικό «ναι» στην πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη που κατέθεσαν τα στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα και στήριξε ο Παύλος Πολάκης. 

Την Δευτέρα ή την Τρίτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσει το θέμα, ενώ στην Κ.Ε αποφασίστηκε ότι το κόμμα θα εκπροσωπηθεί στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΚΟ Νίκο Παππά, που είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την αποχώρηση Κασσελάκη. 

Σε ενάμιση μήνα το πολύ πρέπει να έχουν γίνει οι εκλογές, φέρεται να εισηγήθηκε ο Παύλος Πολακης, ο οποίος πρόσθεσε ότι επιθυμεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς. 

Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου πρότεινε να συνεδριάσει άμεσα η πολιτική γραμματεια και σε δυο εβδομάδες η Κεντρική Επιτροπή, για να αποφασιστεί ο οδικός χάρτης για τις εκλογές - πράγμα που εγινε δεκτό -  ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται να τόνισε τοι «είμαστε σε νέο περιβάλλον. Το συνέδριο να επικουρήσει υποψηφιότητες και πλατφόρμες».

Προς 29 Σεπτεμβρίου ή 4 Οκτωβρίου τοποθέτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο ο Σωκρατης Φάμελλος, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει πρόταση διεξόδου και πριν τις εκλογές να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο.

«Να επιδείξουμε όλοι ψυχραιμία. Το καταστατικό είναι το δικό μας Σύνταγμα» τόνισε ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας ότι είναι σφιχτές οι ημερομηνίες και σκεφτόμαστε και το αύριο, όσοι μιλάμε από το βήμα της Κ.Ε.


Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Η κακοκαιρία «Atena» φέρνει βροχές, κεραυνούς και χαλάζι από τα δυτικά

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εφικτή η αυτοδυναμία και το 2027 αν υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας - Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης


Οι Oasis συμφώνησαν να επεκτείνουν την περιοδεία τους παρακινούμενοι από ισχυρά οικονομικά κίνητρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr