Απόστολος Γκλέτσος: Δηλώνει «παρών» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Προχώρησε σε αυτή την απόφαση «με μεγάλη συγκίνηση» για την «αριστερά και την Πατρίδα»

Τη διαθεσιμότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Απόστολος Γκλέτσος, το βράδυ της Κυριακής (8/9), λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ που πάει σε εκλογές, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία.

«Δηλώνω παρών στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αριστερά και την Πατρίδα» έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.


Υπενθυμίζεται ότι δεδομένη πρέπει να θεωρείται μόνον η υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δηλώνει παντού την διαθεσιμότητά του για τη θέση του προέδρου του κόμματος ενώ πιστώνεται και την αυξημένη πλειοψηφία με την οποία πέρασε η πρόταση μομφής, καθώς σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προσεταιριστεί αρκετούς από τους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη.

Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Πολάκης έχει πολύ κακές σχέσεις με την «προεδρική φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα – και προσδοκά ψήφους από το κοινό που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η πλευρά αυτή, των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει κάποιον προφανή υποψήφιο, από τη στιγμή που η Όλγα Γεροβασίλη δεν δείχνει διατεθειμένη να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία, όπως συνέβη στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ζητήσει από τότε νέες εσωκομματικές κάλπες.

Από την «φρουρά Τσίπρα» , ανοικτό άφησε, για άλλη μία φορά, το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος ο Σωκράτης Φάμελλος, τον οποίον ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αποπέμψει αιφνιδιαστικά από τη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, προκειμένου να σφυρηλατήσει τη συμμαχία του με τον Νίκο Παππά σε μία, μάταιη, όπως αποδείχθηκε, προσπάθεια να αποφύγει την αποπομπή του από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής.

Ανοικτό έχει αφήσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο Νικόλας Φαραντούρης, με την προίκα των 154.000 ψήφων που έλαβε στις ευρωεκλογές. 

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καραλής: Νέα πτήση στα 5.88μ. και πρωτιά στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε στα 6.01μ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr