ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την έκπτωση Κασσελάκη - Το παρασκήνιο και οι υποψηφιότητες για την προεδρία

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την έκπτωση Κασσελάκη - Το παρασκήνιο και οι υποψηφιότητες για την προεδρία

Το κόμμα είναι πλέον χωρίς αρχηγό - Θα το εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς

maketa-syriza
Σε αχαρτογράφητα νερά και σε εξαιρετικά τοξικό εσωτερικό περιβάλλον κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την υιοθέτηση της πρότασης μομφής με μεγάλη πλειοψηφία και την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

Ο τελευταίος κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι έβαλαν «κουκούλες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής» για την ψηφοφορία, δήλωσε ότι θα «λογοδοτήσει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά δεν ξεκαθάρισε εάν θα είναι υποψήφιος ή ποιες θα είναι οι κινήσεις του.

Μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι θα είναι υποψήφιοι ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ αργά το βράδυ με ανάρτησή του δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος ο Απόστολος Γκλέτσος.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη:

Δηλώσεις Πολάκη στη κεντρική επιτροπή
Κλείσιμο


Η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου:

Δηλώσεις Φάμελλου στη κεντρική επιτροπή


Η δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου:

 

Η πρόταση μομφής πέρασε με 163 «ναι» , 120 «όχι» και 3 άκυρα-λευκά, ενώ η Κεντρική Επιτροπή παρέπεμψε σε νέα συνεδρίαση των οργάνων, μεθαύριο της Πολιτικής Γραμματείας και σε 15 ημέρες της Εκτελεστικής Επιτροπής με θέμα την δρομολόγηση του έκτακτου Συνεδρίου που θα ορίσει το πώς θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές και θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Η δήλωση του Νίκου Παππά:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d40y7hbry2r5)


Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Δηλώσεις Σπίρτζη στη κεντρική επιτροπή


Το κόμμα είναι πλέον χωρίς αρχηγό και θα το εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ την επόμενη Κυριακή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Παππάς.

Οι εξελίξεις έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά τοξικό κλίμα, με σκληρές δηλώσεις από στελέχη που υποστήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη, που υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη μιλώντας για «απονομιμοποιημένα όργανα».

Η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη:

Δήλωση Νίνας Κασιμάτη στη κεντρική επιτροπή


Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης με ανάρτησή του αργά το βράδυ κατηγόρησε τον Νίκο Παππά για διπλό ρόλο, λέγοντας ότι: «Το πρόσωπο - κλειδί της έκπτωσης Κασσελάκη είναι ένα: Νίκος Παππάς. Χωρίς αυτόν δε θα είχε περάσει η πρόταση μομφής. Γι’ αυτό χρειάστηκε και η μυστική ψηφοφορία. Για να μπορέσουν οι δικοί του να ψηφίσουν υπέρ. Μεγάλος παίκτης! Respect!».



Νωρίτερα, ο Νίκος Μωραΐτης είχε κάνει άλλη ανάρτηση με την οποία κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα ως μεγάλο δολοπλόκο με ευθύνη για τις εξελίξεις.



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής - Τουλάχιστον 15 υποστηρικτές του Κασσελάκη πείστηκαν από τον Πολάκη να τον καταψηφίσουν

Κακοκαιρία: Έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις από Δευτέρα με την κακοκαιρία «Αtena» - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Καραλής: Νέα πτήση στα 5.88μ. και πρωτιά στο Ζάγκρεμπ, δοκίμασε στα 6.01μ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης