ΠΑΣΟΚ: Στη Χαριλάου Τρικούπη σήμερα οι υποψήφιοι αρχηγοί για τις υπογραφές και την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων

Αναμένεται απόφαση για την ερμηνεία του καταστατικού ασυμβίβαστου για τους αιρετούς που αφορά στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα

Τις απαιτούμενες υπογραφές για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων καταθέτουν σήμερα οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας καλείται να αποφασίσει και για την ερμηνεία του καταστατικού ασυμβίβαστου για τους αιρετούς που αφορά στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

Η Χαριλάου Τρικούπη μετά και την πρωτοβουλία του Γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλου να επικοινωνήσει με τους υποψήφιους αρχηγούς για το θέμα, φαίνεται ότι αναζητεί λύση από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ, ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο οργάνωσης ενός Διαρκούς Συνεδρίου στην τελική ευθεία προς τις εσωκομματικές κάλπες της 6ης και της 13ης Οκτωβρίου.

Εφόσον υπάρξει σήμερα ομόφωνη απόφαση στην ΕΔΕΚΑΠ οι εκπρόσωποι των υποψήφιων αρχηγών θα κληθούν να υπογράψουν κείμενο, στο οποίο θα αναφέρεται ότι αποδέχονται το σκεπτικό ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων. Να δώσει “οριστικό τέλος σε αυτή την άγονη συζήτηση» κάλεσε χθες την Επιτροπή από την πλευρά και ο Χάρης Δούκας, ο οποίος αναφερόμενος στο “γράμμα” του καταστατικού και την επίκλησή του από στελέχη υποστήριξε ότι: «Τώρα, 70 ημέρες μετά, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι -σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας- θυμήθηκαν ξαφνικά να επικαλεστούν ένα άρθρο του καταστατικού. Προφανώς γιατί βλέπουν το ρεύμα υποστήριξης που δημιουργείται στην κοινωνία».

Η αναμέτρηση πάντως των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να εξελίσσεται στο προγραμματικό πεδίο.«Σήμερα η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Με συμμετοχή και δημοκρατία, για τομές και ανατροπές που θα αλλάξουν το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας”, δηλώνει ο Χάρης Δούκας καταθέτοντας τις πολιτικές του προτάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσουν τη βάση για το νέο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, “μέσα από ανοιχτό διάλογο και επεξεργασία με τα αρμόδια όργανα, τους παραγωγικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιστημονική κοινότητα, τα συνδικάτα, τα μέλη και τους φίλους μας».

«Σας καλούμε να “πυκνώσετε” τις γραμμές μας και να συμβάλλετε με τις απόψεις σας στην τελική διαμόρφωση των προτάσεων», λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων απευθυνόμενος σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ εξηγώντας ότι το πρόγραμμά του υπηρετεί 6 θεμελιώδεις στόχους-άξονες:

1ος Άξονας: Την κοινωνική, οικονομική και κλιματική δικαιοσύνη, τη μείωση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

2ος Άξονας: Την ενεργειακή και ψηφιακή δημοκρατία. Την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης από πελατειακό και συγκεντρωτικό, σε διαφανές, αξιοκρατικό, συνεργατικό.

3ος Άξονας: Τον βιώσιμο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου, για να καταστεί ανθεκτικό απέναντι στις προκλήσεις .

4ος Άξονας: Την προαγωγή της Γνώσης, της Παιδείας και του Πολιτισμού.

5ος Άξονας: Την ασφάλεια έναντι των πολλαπλών κινδύνων που οδηγούν σε κρίσεις και καταστροφές.

6ος Άξονας: Την Εθνική υπερηφάνεια και μεγιστοποίηση του διεθνούς μας ρόλου.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, που συνεχίζει τις περιοδείες στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, βρίσκεται σήμερα- μία μετά την παρουσία του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Αναγέννηση», ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο για «την αγωνία του πρωθυπουργού πριν από το πέναλτι».

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ 45 μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ που αναφέρονται σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Ψέλλισε και κάτι για μεταρρυθμίσεις, όπως αποκαλεί τις αποσπασματικές ρυθμίσεις. Χωρίς καμία αναφορά σε συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που να ενισχύει την παραγωγή και ταυτόχρονα την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Παροχολογία και τρόμος απέναντι στο πολιτικό κόστος», τονίζει η κυρία Διαμαντοπούλου διακρίνοντας «επιδοματολογία ως εμβαλωματική και πρόσκαιρη λύση απέναντι στην ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο, καμία διάθεση όσον αφορά στην ακρίβεια για σύγκρουση με τα ολιγοπώλια και αδρανοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περαιτέρω γραφειοκρατία, πελατειακές σχέσεις, υποστελέχωση, συγκεντρωτισμός των πάντων στο Μαξίμου κα».

Η υποψήφια αρχηγός δηλώνει ότι: «Στον έκτο χρόνο διακυβέρνησης είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση ότι είχε να δώσει το έδωσε. Τα περίφημα αυγά δεν έσπασαν ποτέ. Είναι φανερό ότι το «πέναλτι» είναι μια νέα εναλλακτική προγραμματική και κυβερνητική λύση, από ένα μεγάλο και Κυβερνών με αντίληψη 21ου αιώνα ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πού είναι πλέον εμφανές ότι είναι ο μόνος αντίπαλος παίκτης στο πολιτικό σύστημα».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σήμερα στην Κοζάνη κάνοντας ειδικές αναφορές στο πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος. Σχετικά με τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη στεγαστική κρίση, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι: «Καταθέσαμε εδώ και δύο χρόνια ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, κατάργησης της Golden Visa και περιορισμών της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ο κ. Μητσοτάκης μας αγνόησε και τώρα “κλαίει” πάνω από την καταστροφή για την οποία είναι υπεύθυνος. 42% είναι η αύξηση των ενοικίων για τις οικογένειες και 51% για τους φοιτητές σε τέσσερα χρόνια».

Ο Μιχάλης Κατρίνης οργανώνει για την Τετάρτη το απόγευμα την κεντρική του εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, όπου θα αναλύσει τις προγραμματικές του θέσεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου τάσσεται υπέρ της “γραμμής” των καθαρών θέσεων, θέλοντας να υπενθυμίσει ότι η ίδια είχε υποστηρίξει δημοσίως και με σαφήνεια τις απόψεις της για μείζονα θέματα της συγκυρίας.


Ειδήσεις σήμερα:

O διάσημος YouTuber Nikocado Avocado έχασε κρυφά 113 κιλά - Πώς ξεγελούσε επί δύο χρόνια τους φαν του

Του ζήτησε να τη σκοτώσει επειδή ήταν κατάκοιτη και άρρωστη - Τι υποστηρίζει ο 87χρονος Άγγλος που συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr