Για καθαίρεση Κασσελάκη μετά από εσωκομματικό πραξικόπημα γράφει το κορυφαίο ναυτιλιακό έντυπο Tradewinds

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πορεία ανόδου του Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποκαθήλωσή του

Για πραξικόπημα κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κάνει λόγο η κορυφαία εφημερίδα στα ναυτιλιακά, «Tradewinds», η οποία φιλοξενεί θέμα για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Tradewinds» που στο παρελθόν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Στέφανο Κασσελάκη, λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας με τα ναυτιλιακά, στον τίτλο του γράφει ότι «ο εφοπλιστής Κασελάκης ανατράπηκε από την ηγεσία του κόμματος, με πραξικόπημα».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του «ο ιδρυτής της Tiptree Marine και επενδυτής πλοίων, άντεξε μόλις ένα χρόνο ως αρχηγός της ελληνικής αντιπολίτευσης».

Στο κείμενό του το «Tradewinds», περιγράφει την πολιτική διαδρομή του επιχειρηματία Κασσελάκη, αναφέροντας ότι, «η αλματώδης πολιτική άνοδος του επενδυτή πλοίων Στέφανου Κασσελάκη, πήρε μια απότομη στροφή προς τα κάτω την Κυριακή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας, τον εκδίωξε από αρχηγό του».

Το «Tradewinds», γράφει ότι «ο πρώην επενδυτής της Wall Street, εμφανίστηκε από το πουθενά τον περασμένο Σεπτέμβριο για να κατακτήσει την ηγεσία του κεντροαριστερού κόμματος, το οποίο έχασε την εξουσία το 2019 και έκτοτε συνέχισε να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις».

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ότι «οι ελπίδες ότι ο 36χρονος ιδρυτής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων Tiptree Marine, SwiftBulk και SwiftTanker θα κατάφερνε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, γρήγορα διαψεύστηκαν, με τη δημοτικότητα του κόμματος να συνεχίζει να κατρακυλά και τις εσωτερικές διαμάχες να τρώνε το κόμμα εκ των έσω. Η δυσαρέσκεια για τον Κασσελάκη κορυφώθηκε με την ψηφοφορία της Κυριακής και την αποδοκιμασία του».

Ο απερχόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την ήττα του, όπως γράφει το δημοσίευμα, σε εκείνους που σαμπόταραν την προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει το κόμμα.

Οι επικριτές του τον κατηγόρησαν, συνεχίζει το δημοσίευμα, για αυταρχικό στυλ ηγεσίας και για την ιδεολογική του πλατφόρμα, η οποία συγκρούεται με τις παραδοσιακές αριστερές θέσεις του κόμματος.

«Ο Κασσελάκης δεν έχει δηλώσει αν σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος», γράφει το «Tradewinds».

Το δημοσίευμα αναφερόμενο στη διαδρομή του Στέφανου Κασσελάκη, γράφει ότι πριν από την είσοδό του στην πολιτική, είχε κερδίσει αρκετά χρήματα από επενδύσεις σε δεξαμενόπλοια.

«Μετά την πώληση των πλοίων», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μπήκε στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι ως αουτσάιντερ, καθώς δεν είχε προηγούμενη πολιτική εμπειρία.

Στη συνέχεια το «Tradewinds», γράφει ότι εκμεταλλεύτηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τον φρέσκο αέρα που είχε, καθώς και τη στήριξη που έλαβε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ήταν ακριβώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιστά στον Αλέξη Τσίπρα, που απέσυραν την υποστήριξή τους από τον Κασσελάκη τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνει κλείνοντας το δημοσίευμα. 


Ειδήσεις σήμερα:

O διάσημος YouTuber Nikocado Avocado έχασε κρυφά 113 κιλά - Πώς ξεγελούσε επί δύο χρόνια τους φαν του

Του ζήτησε να τη σκοτώσει επειδή ήταν κατάκοιτη και άρρωστη - Τι υποστηρίζει ο 87χρονος Άγγλος που συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr