Η σιωπή Κασσελάκη μετά τη μομφή: Επανεκλογή του και μεγάλο ξεκαθάρισμα ζητούν οι Kasselistas, σενάρια και για νέο κόμμα

Θα τον ακολουθήσουν «στα επόμενα πολιτικά του βήματα» οι στενοί συνεργάτες του που παραιτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Με την φορτισμένη εμφάνισή του μετά την καταψήφισή του, έκοψε κάθε ψυχικό δεσμό με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους

Κλειστά κρατά προς το παρόν τα χαρτιά του ο Στέφανος Κασσελάκης, μία ημέρα μετά από την αποπομπή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το γραφείο του στην Κουμουνδούρου κλειδώθηκε και ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ούτε με τους στενότερους συνεργάτες του. Ο Μανώλης Καπνισάκης, έσπευσε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου, ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να βγει χωρίς καθυστέρηση από το μισθολόγιο του κόμματος.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη έγινε αργά το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ανέβηκε για ένα λεπτό στο βήμα της συνόδου της Κ.Ε του κόμματος μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής στο πρόσωπό του, προκειμένου να δηλώσει λυτρωμένος και να καταγγείλει την κομματική νομενκλατούρα που πήγε απέναντι στις αποφάσεις της κομματικής βάσης. Δείτε το σχετικό βίντεο: 



Η εμφάνισή του εκείνη, όσο κι αν ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, είχε ένα στοιχείο – κλειδί για τις επόμενες κινήσεις του: Είπε ότι θα λογοδοτήσει εκεί όπου λογοδοτεί πάντα, δηλαδή στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξήγησε.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους φανατικούς υποστηρικτές του, όπως η βουλευτής Β! Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε στην Κ.Ε του επιτρέπουν να διερευνήσει και έναν άλλον δρόμο – την δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος που θα επιδιώξει να λειτουργήσει ως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι στη σύντομη εμφάνισή του στην Κεντρική Επιτροπή ως έκπτωτος, ο Κασσελάκης διέρρηξε και τους τελευταίους ψυχικούς δεσμούς με την πλειοψηφία του Οργάνου, ενώ τα στελέχη του στοχοποιούν – πέρα από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος από μέντορας και σύμμαχός του έγινε...Βρούτος – και τον Νίκο Παππά. Μάλιστα, υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη – όπως και πολλά «φιλικά τρολ» στο Διαδίκτυο – υποστηρίζουν ότι στελέχη προσκείμενα στον νυν πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος ήταν εκείνα που έδωσαν τις ψήφους που έλειπαν ώστε να περάσει η πρόταση μομφής.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποστηρικτές Κασσελάκη του δείχνουν τον δρόμο της νέας υποψηφιότητας. Μάλιστα, ο κ. Παππάς ζήτησε να μην είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες – δεν μπορεί το κόμμα να έχει για καιρό αντιβασιλέα, κόντρα στη θέληση της λαϊκής του βάσης, είπε – ενώ η Νίνα Κασιμάτη πρότεινε να γίνει μαζί με την εκλογή προέδρου και η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, προσδοκώντας ότι θα αλλάξει άρδην η σύνθεσή της και ότι οι νέοι συσχετισμοί θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην «εποχή Κασσελάκη».

Εν ολίγοις, οι επιφανέστεροι από τους υποστηρικτές του Κασσελάκη εκτιμούν ότι εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη της βάσης του κόμματος – και ελπίζουν σε ένα μεγάλο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και μάλιστα όσο ακόμα είναι νωπές οι εντυπώσεις από αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως «πραξικόπημα στην Κεντρική Επιτροπή»

Σημειώνεται ότι στις πρώτες μετακαλοκαιρινές δημοσκοπήσεις, το μεν ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται αισθητά μειωμένο, αλλά τα ποσοστά του Στέφανου Κασσελάκη δείχνουν να είναι υψηλότερα από εκείνα του κόμματος.

Πάντως, οι άνθρωποι του Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, με την διευκρίνιση ότι θα ακολουθήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη στα επόμενα πολιτικά του βήματα – όποια κι αν είναι αυτά. Τόσο ο Μπάμπης Παπαδάκης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου μέχρι της Κυριακή, όσο και η Ευγενία Κουντούρη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του κόμματος, επέλεξαν τον ίδιο δρόμο με τον Μανώλη Καπνισάκη, ενώ αναλόγως των εξελίξεων δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά με υπόμνημα η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Το παρασκήνιο της έκπτωσης Κασσελάκη: Τα 4 κομβικά σημεία, τα 10 στελέχη με ρόλο-κλειδί και οι νέοι υποψήφιοι

Le Rosey: Η μεγάλη της ελίτ σχολή - Πώς είναι η ζωή στο πιο διάσημο οικοτροφείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr