Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σχολικά κτίρια - Αρχές του 2025 ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης, πού θα δοθεί έμφαση

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σχολικά κτίρια - Αρχές του 2025 ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης, πού θα δοθεί έμφαση

Στα €250 εκατ. το αρχικό κονδύλι, θα αναζητηθούν κι άλλα χρήματα μέσω δωρεών - Θα καταρτιστεί βάση δεδομένων, ώστε να καταγραφούν οι κατά τόπους ανάγκες

mitsotakis_sxoleia1
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο συζήτησης τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ για την ανακαίνιση σχολικών κτιρίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη, που προήδρευσε ο πρωθυπουργός, έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης.

mitsotakis_sxoleia2


Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης εξετάστηκαν οι κυριότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί αναλυτική βάση δεδομένων, όπου εντός του επόμενου μήνα θα καταγραφούν, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων. Οι εργασίες προγραμματίζεται να αρχίσουν στις αρχές του 2025.

Συμφωνήθηκε να δοθεί απόλυτη έμφαση στην αναβάθμιση τουαλετών και γηπέδων, αλλά και σε σοβατίσματα λοιπών εγκαταστάσεων.

Συνολικά θα διατεθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, ενώ συζητήθηκαν δυνατότητες αύξησης του προϋπολογισμού μέσω δωρεών, καθώς εκτιμάται πως απαιτείται επιπλέον ποσό τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.

Κύριος φορέας υλοποίησης του προγράμματος θα είναι η ανώνυμη εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε σε σχολεία της Θεσσαλίας η κακοκαιρία «Daniel».


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει η αδερφή της Πρεζεράκου - Η φωτογραφία της κόρης της όταν μάθαινε ότι είχε 6 μήνες ζωής

Οι βιασμοί της Ζιζέλ: 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τη δεκαετή κακοποίηση


ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται οι άνθρωποι του Κασσελάκη, θα τον ακολουθήσουν στα επόμενα πολιτικά του βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης