Βουλή: Άρση ασυλίας Ακρίτα μετά την μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Βουλή: Άρση ασυλίας Ακρίτα μετά την μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Αιτία για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσε ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα social media κατά της συζύγου του πρωθυπουργού

akrita_elena
Με ευρύτατη πλειοψηφία 264 «υπέρ» ήρε η Ολομέλεια του κοινοβουλίου την ασυλία της κυρίας Ελένας Ακρίτα μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον της η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Αιτία για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσε ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα στα social media κατά της συζύγου του πρωθυπουργού. Η ανάρτηση μάλιστα είχε προκαλέσει την αντίδραση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Κατά την συζήτηση του δικαστικού αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας στην Ολομέλεια η κυρία Ακρίτα ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης, επέμεινε στους ισχυρισμούς ενώ υποστήριξε πως η κυρία Γκραμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει “εάν είναι πολιτικό πρόσωπο ή ιδιώτης”.

Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε την τοποθέτηση της κυρίας Ακρίτα υποκριτική και πρόσθεσε «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε, αφήνοντας όμως εκτός της οικογένειες μας».



Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης

Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης