ΣΥΡΙΖΑ - Μαντζουράνης: Στήριξα τον Κασσελάκη ως την επιλογή της πλειοψηφίας και όχι ως πρόσωπο

ΣΥΡΙΖΑ - Μαντζουράνης: Στήριξα τον Κασσελάκη ως την επιλογή της πλειοψηφίας και όχι ως πρόσωπο

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «εμπρηστικές» και «εξοργιστικές» τις ομιλίες Κασσελάκη, καταδικάζοντας τη χρήση του όρου «κουκούλες»

mantzouranis
Τον λόγο για τον οποίο στήριξε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Μαντζουράνης, τονίζοντας πως αυτή σχετίζεται με το γεγονός πως επιλέχθηκε από την πλειοψηφία των μελών του κόμματος και όχι με τον ίδιο προσωπικά. Ο κ. Μαντζουράνης επισήμανε ότι, αν και θεωρούσε τον Κασσελάκη έναν νέο και μορφωμένο άνθρωπο, χωρίς μεγάλη εμπειρία στην πολιτική, πίστευε πως του αξίζει μια ευκαιρία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d42j4c03iam9)


Τα λάθη και οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο Γιάννης Μαντζουράνης εξήγησε ότι παρά την αρχική στήριξή του, η συνεχής αδυναμία του Κασσελάκη να διορθώσει τα λάθη του και οι επανειλημμένες διευκρινιστικές δηλώσεις δημιούργησαν προβλήματα. Ο κ. Μαντζουράνης χαρακτήρισε την αρχική και τη δεύτερη ομιλία του Κασσελάκη ως «εμπρηστικές» και «εξοργιστικές», καταδικάζοντας τη χρήση του όρου «κουκούλες» για την περιγραφή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείς να απευθύνεσαι σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έχουν εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία, όπως εξελέγη ο ίδιος από όλα τα μέλη, και να λες ότι σας φόρεσαν κουκούλες», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κεντρική Επιτροπή και η δημοκρατική διαδικασία

Κλείσιμο
Ο κ. Μαντζουράνης υπερασπίστηκε τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατικής διαδικασίας. Επισήμανε ότι η ονομαστική ψηφοφορία είναι εξαιρετική και δεν προβλέπεται γενικά για την εκλογή εσωκομματικών θέσεων. «Η μυστικότητα της ψηφοφορίας είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ που κατοχυρώνει την ελευθερία της ψήφου», ανέφερε ο ίδιος.

Η αναγκαιότητα συγκρότησης νέου φορέα

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαντζουράνη, η κατάσταση διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα που θα ενώνει τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Ο κ. Μαντζουράνης αναφέρθηκε στη συνεργασία με άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και άλλους φορείς της προοδευτικής παράταξης, ως αναγκαία για την ανασυγκρότηση και ενίσχυση της αντιπολίτευσης. «Πρέπει να γίνουν προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα, έτσι ώστε να έχει και το μπόνους του εκλογικού νόμου που θα ενώνει και θα ανασυγκροτεί τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη», υπογράμμισε.

Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα και οι μελλοντικές στρατηγικές

Ο Γιάννης Μαντζουράνης εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να παρέμβει εάν το επιθυμεί, αλλά προτιμά να μην κάνει καμία παρέμβαση. Τόνισε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως της στάσης του προς τον Κασσελάκη, και θα συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις και τις διαφωνίες του χωρίς να αποδεχτεί την υποταγή του στις υπάρχουσες πολιτικές συνθήκες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνω υποτακτικός του κ. Κασσελάκη. Θα εκφράζω τη διαφωνία μου, θα εκφράζω την κριτική μου και όπως και πριν, αν συμφωνώ με κάτι θα συμφωνώ μαζί του», δήλωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης

Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης