Φλωρίδης: Με αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις σε 600 ημέρες αντί 1.450

Φλωρίδης: Με αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις σε 600 ημέρες αντί 1.450

Εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ένα κρίσιμο βήμα για την ψηφιακή μετάβαση της δικαιοσύνης με την λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου

floridis
Στους επόμενους σταθμούς του οδικού χάρτη για την πλήρη αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Φλωρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με παρέμβασή του στην συζήτηση για το νομοσχέδιο που εναρμονίζει τους ποινικούς κώδικες με τις προβλέψεις του νέου δικαστικού χάρτη, ο κ. Φλωρίδης αποκάλυψε τα δύο σχέδια νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ετοιμάζουμε δύο μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ώστε μέσα από μετρημένα και συγκεκριμένα βήματα η τελεσίδικη απόφαση να εκδίδεται σε περίπου 600 ημέρες αντί των 1.450 που απαιτούνται σήμερα. Επίσης, έως τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης θα φέρουμε την αναμόρφωση του Δικαίου για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Πιστεύουμε ότι το νέο πλαίσιο θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Πέραν αυτών ο υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ένα κρίσιμο βήμα για την ψηφιακή μετάβαση της δικαιοσύνης με την λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου.

Κλείσιμο
«Με τον ηλεκτρονικό φάκελο ο δικηγόρος θα υποβάλλει ηλεκτρονικά την αγωγή. Ηλεκτρονικά θα κατατίθενται και οι προτάσεις των διάδικων. Ηλεκτρονικά θα βγαίνει η απόφαση, θα ασκούνται οι εφέσεις και θα εκδίδεται η απόφαση επι της έφεσης. Όλα ηλεκτρονικά και ο καθένας από το γραφείο του». Ηλεκτρονικά ασκούνται οι εφέσεις και η σχετική απόφαση. Ηλεκτρονικά όλα ο καθένας από το γραφείο του», τόνισε ο υπουργός για να σημειώσει πως με το συγκεκριμένο ψηφιακό εργαλείο θα διευκολυνθεί και η αξιολόγηση των δικαστών.

«Θα φαίνεται πόσες αποφάσεις ανέλαβε ο δικαστής, σε πόσο χρόνο τις ολοκλήρωσε και πόσες έπεσαν σε 2ο βαθμό», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης

Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης