Βουλή: Σύγκρουση Φλωρίδη με Τζανακόπουλο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συγκρούστηκε και με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών και τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η δίκη

Σφοδρή σύγκρουση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο στήσιμο της σκευωρίας Novartis είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Γιώργος Φλωρίδης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί την εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών. Υπήρξαν παράλληλα αιτιάσεις για κουκούλωμα της υπόθεσης και άλλα. Όταν τελικά ολοκληρώθηκε η έρευνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε επίσημα τον λαό. Ξέρετε άλλο τρόπο για την επίσημη ενημέρωση των πολιτών εκτός από την ίδια την εισαγγελία;» ενώ πρόσθεσε

«Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνατε εσείς κ Τζανακόπουλε, που πηγαίνατε στον Άρειο Πάγο, στην Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της για να ενημερωθείτε για την σκευωρία Novartis που στήσατε».

Ανταπαντώντας ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε πως ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε είχε «υποχρέωση» να επισκεφτεί το ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση Novartis. «Υπήρχαν δημοσιεύματα τότε που ενέπλεκαν στην υπόθεση πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς. Είχα υποχρέωση να ενημερωθώ για ένα ζήτημα που αφορούσε τη λειτουργία του πολιτεύματος όχι ως προς την ουσία της δικογραφίας αλλά ως προς την ύπαρξη της».

«Καλύτερα να μη μιλούσατε καθόλου κ. Τζανακόπουλε. Το κάνατε χειρότερο» επανήλθε ο κ. Φλωρίδης για να σημειώσει «ομολογήσατε ευθεία παράβαση του Συντάγματος που λέει ότι όταν οι δικαστικοί λειτουργοί συναντήσουν όνομα πολιτικού αποσταλούν αμελλητί στη Βουλή τη δικογραφία. Αυτό σημαίνει παραβίαση της ανεξαρτησίας των εξουσιών. Θέλατε να τα καταπατήσετε όλα, στήσατε τη σκευωρία για να οδηγήσετε στα δικαστήρια ανθρώπους χωρίς στοιχεία. Καταλύσατε κάθε έννοια διάκρισης εξουσιών».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συγκρούστηκε και με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών και τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η δίκη.

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι ουδέποτε η ίδια ισχυρίστηκε ότι η δίκη δεν πρέπει να γίνει στην Λάρισα για να προσθέσει: «αυτό που είπα είναι πως πρέπει να διωχθεί ο πρώην υπουργός Καραμανλής και ο πρωθυπουργός και το ειδικό δικαστήριο λειτουργεί στην Αθήνα».

«Δεν θέλετε να γίνει γρήγορα η δίκη των Τεμπών» επέμεινε ο κ. Φλωρίδης για να συνεχίσει «δεν θέλετε να γίνει γρήγορα η δίκη γιατί εκμεταλλεύεστε τον πόνο των συγγενών. Οτιδήποτε οδηγεί την δίκη αυτή να γίνει γρήγορα σας βρίσκει αντίθετους. Είπατε καθαρά ότι δεν θέλετε η δίκη να γίνει στην Λάρισα και επειδή αναστατώθηκε ο κόσμος ήρθατε σήμερα να το αλλάξετε. Είπατε ότι κακώς κάνουμε το κτίριο στην Λάρισα για την δίκη».


Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι δράστες κλοπής 350.000 ευρώ από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

Στα κεντρικά και βόρεια μετατοπίζεται η κακοκαιρία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες, λέει ο Μαρουσάκης

Κάμαλα Χάρις εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Το πρώτο debate κρίνει τις εντυπώσεις στην τελική κούρσα για την προεδρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr