Πολάκης: Κυκλοφορούν σενάρια πως ο Κασσελάκης θα φτιάξει άλλο κόμμα - Προφανώς θα είμαι υποψήφιος

Πολάκης: Κυκλοφορούν σενάρια πως ο Κασσελάκης θα φτιάξει άλλο κόμμα - Προφανώς θα είμαι υποψήφιος

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Δύο γραμμές για το χρόνο των εκλογών - «Άμεσα» λέει ο Πολάκης και οι Κασσελίστας, για αρχές Δεκεμβρίου μιλούν οι «87» - Δείτε βίντεο

polakis-syriza-1
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην σκιά της καθαίρεσης Κασσελάκη, με σκοπό να καθοριστεί ο βηματισμός του κόμματος το επόμενο διάστημα και να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία για εκλογή νέας ηγεσίας.

Η συνεδρίαση της ΠΓ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Στο πλαίσιο αυτό, φθάνοντας στην Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανειλημμένα έχει δηλώσει «παρών» για την επόμενη ημέρα, επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, λέγοντας παράλληλα πως «φυσικά θα είναι υποψήφιος».

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης απάντησε και σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως σαφώς ο κ. Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. «Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», είπε και κάλεσε τους πάντες να δεσμευτούν για ενότητα. Αναφερόμενος δε στο πότε μπορούν να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες τις τοποθέτησε στις αρχές Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», είπε ο ίδιος.

Δείτε βίντεο:

Πολάκης για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «τραύμα που πρέπει να επουλωθεί» για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως είπε δε, πιστεύει πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη και όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα» είπε ο κ. Πολάκης.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έχει στην ατζέντα της μεταξύ άλλων την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και... μοιραία το χρονοδιάγραμμα της νέας κούρσας για την εκλογή ηγεσίας, με δεδομένο ότι ο χρόνος διεξαγωγής τους έχει δημιουργήσει ήδη το έδαφος για την επόμενη εσωκομματική ρήξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, στην Πολιτική Γραμματεία διαμορφώνονται δύο «στρατόπεδα» αναφορικά με τον χρόνο της εσωκομματικής κάλπης. Από την μία ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ζητούν άμεση προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη, ενώ από την άλλη, η πλευρά των «87» γίνεται λόγος για ανάγκη το κόμμα να εκλέξει ηγεσία στις αρχές Δεκεμβρίου. Κατά τις ίδιες πηγές, το δεύτερο σενάριο φαίνεται να είναι πιο πιθανό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή οι λεγόμενοι «87» προτείνουν τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας την 1η Δεκεμβρίου. Παράλληλα, προτάθηκε η διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος στις 7-10 Νοεμβρίου, προκειμένου να χαραχθεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έως το τέλος του έτους τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Τι συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Μις Λίβανος: Παντρεύτηκε στην Ελλάδα - Στο ΟΑΚΑ η δεξίωση

Κακοκαιρία Atena: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης