ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου

Η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίαζε σήμερα ήταν χωρισμένη στα δύο ωστόσο κατέληξαν σε μία συμβιβαστική λύση - Κάλπες άμεσα ζητούσαν Πολάκης και Κασσελίστας, αρχές Δεκεμβρίου οι «87»

Με δυο διαφορετικές εισηγήσεις προσήλθαν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Αρχικά, κατά την συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης, που έχει δηλώσει υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους των «Κασσελίστας» πρότειναν εκλογή ηγεσίας με διαρκές συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή χωρίς εκλογή νέων συνέδρων αλλά με τους ίδιους του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως και κάλπες για την νέα ηγεσία στις 3 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά των «100», προτάθηκε να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο προσυνεδριακός και ακολούθως 7-10 Νοεμβρίου έκτακτο συνέδριο.

Στην επιχειρηματολογία τους τόνισαν ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν fast track διαδικασίες, αντίθετα με τις γρήγορες ταχύτητες που φάνηκε να επιθυμεί η πλευρά Κασσελάκη, στέλοντας ένα πρώτο σήμα επιστροφής στην κούρσα για τον έκπτωτο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Τελικά, κατόπιν ψηφοφορίας με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (κατά πληροφορίες καταψήφισαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολακης και ΟλυμπίαΤελιγιορίδου) το τελικό οργανόγραμμα που αποφασίστηκε, είχε ως εξής:

-Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

1-3 Νοεμβρίου

-Εκλογή νέου Προέδρου

Πρώτος γύρος 24 Νοεμβρίου και

Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου

Η τελική απόφαση θεωρείται ένας συμβιβασμός που αποσκοπεί στην εξομάλυνση της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος και την προετοιμασία για την εκλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή.

Πολάκης: προφανώς θα είμαι υποψήφιος, μπορεί να κατέβει και ο Κασσελάκης αν θέλει

Στο πλαίσιο αυτό, φθάνοντας νωρίτερα στην Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης, επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, λέγοντας παράλληλα πως «φυσικά θα είναι υποψήφιος».

Δείτε βίντεο:


Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «τραύμα που πρέπει να επουλωθεί» για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως είπε δε, πιστεύει πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη και όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα» είπε ο κ. Πολάκης.

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης απάντησε και σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως σαφώς ο κ. Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. «Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», είπε και κάλεσε τους πάντες να δεσμευτούν για ενότητα. Αναφερόμενος δε στο πότε μπορούν να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες τις τοποθέτησε στις αρχές Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», είπε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Atena: Προειδοποιητικό «112» για Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος - Το κόψιμο της γλώσσας, προβληματίζει τις Αρχές

Θεσσαλονίκη: «Η νταντά με κατήγγειλε για να με εκδικηθεί», λέει η 36χρονη που καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr