Άννας Διαμαντοπούλου: Τι έκανε επί ένα χρόνο η κυβέρνηση για να αποκλιμακώσει την ακρίβεια;

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει απόσταση από όσα πραγματικά γίνονται στη χώρα

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάλη με αφορμή το ζήτημα της ακρίβειας, εξαπέλυσε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα σε δήλωσή της αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ σημείωσε με σιγουριά πως πιστεύει ότι ο πληθωρισμός "πια και στη χώρα μας θα βαίνει μειούμενος".

Η ΕΛΣΤΑΤ χθες γκρέμισε το αφήγημά του: ο πληθωρισμός ανέβηκε κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο Πρωθυπουργός πλέον έχει σταματήσει να προσπαθεί να κρύψει πόσο αποκομμένη είναι η κυβέρνησή του από την πραγματικότητα.

Πέρα από τα μηνιαία στοιχεία που καταρρίπτουν το αφήγημα περί αποκλιμάκωσης, τα ετήσια είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτικά:

- αύξηση 5,5% στην στέγαση
-ελαιόλαδο +49%, δημητριακά +11,2%.
-14% αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας, γιατί το ΕΣΥ υποβαθμίζεται και η κυβέρνηση στέλνει η ίδια ουρανοκατέβατα κέρδη στις ασφαλιστικές, χωρίς αντίστοιχο φόρο, ενώ τις παρακολουθεί να εκτοξεύουν τα ασφάλιστρα χωρίς καμία παρέμβαση.

Ασφάλιστρα, στέγαση, ελαιόλαδο και δημητριακά οφείλονται σε εγχώριους παράγοντες. Δεν είναι εισαγόμενες αυξήσεις. Τι έκανε επί ένα χρόνο η κυβέρνηση για να αποκλιμακώσει την κατάσταση;

-Γιατί δεν αξιοποίησε ούτε ένα από τα δεκάδες χιλιάδες κλειστά ακίνητα του δημοσίου για να αμβλύνει τη στεγαστική κρίση;

-Γιατί δεν εφάρμοσε την πρόταση του ΚΕΠΕ για δημιουργία εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης για κινητά που θα συγκρίνει σε ημερήσια βάση τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και θα προτείνει τις πιο συμφέρουσες επιλογές;

-Αφού τα πάμε τόσο καλά στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, γιατί άλλαξε τον αρμόδιο Υπουργό Κ. Σκρέκα πριν μόλις 3 μήνες, αναγνωρίζοντας έτσι την κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος;

Στην Ευρώπη συζητούν την έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα και εδώ είναι μείζον θέμα η επιδοματική πολιτική του Πρωθυπουργού, αλλά και η αυξημένη κατά 7 ευρώ την εβδομάδα αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας για τους ένστολους.

Οι πολίτες χρειάζονται συνολικό σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα με αυτοπεποίθηση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, και όχι επιδοματική πολιτική υπό το φόβο των δημοσκοπήσεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρφερ στην Κω εντόπισε σορό άνδρα λίγα μέτρα από παραλία - «Ήταν σοκαριστικό»

H πριγκίπισσα με τις ελληνικές ρίζες που χώρισε μέσω Instagram τον σύζυγό της, λάνσαρε άρωμα με τίτλο... «Divorce»


Μητσοτάκης σε μαθητές στη Γλυφάδα: Να κάνουμε μια συμφωνία, όταν είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr