Σταϊκούρας: Συνεχίζονται οι επισκευές στα σχολεία Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά τις καταστροφές από τον Daniel

Σταϊκούρας: Συνεχίζονται οι επισκευές στα σχολεία Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά τις καταστροφές από τον Daniel

Όλες οι συμβάσεις υπογράφτηκαν τον Ιούνιο του 2024 και ο προγραμματισμός ήταν τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2024, σε 33 σχολικές μονάδες, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών 

σταικουρας
Σχολικές μονάδες στους Δήμους Δομοκού Φθιώτιδας και Παλαμά Καρδίτσας, στις οποίες είχαν προκληθεί ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» και στις οποίες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του εποπτευόμενου φορέα του τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ)» επισκέφθηκε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην έδρα του Δήμου Δομοκού και στη Δημοτική Ενότητα Νέου Μοναστηρίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε εν λειτουργία σχολικές εγκαταστάσεις, όπου περαιώνονται εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των υποδομών τους. Αυτές είναι:

· Το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Δομοκού, καθώς και το Κλειστό Γυμναστήριο αυτών.

· Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Δομοκού.

Κλείσιμο
· Ο Παιδικός Σταθμός Δομοκού.

· Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νέου Μοναστηρίου.

· Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νέου Μοναστηρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας παρέστη στις τελετές του αγιασμού και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι, μετά τις εργασίες αποκατάστασης, οι εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων βρίσκονται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρίσκονταν πριν από τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε, ενδεικτικά, ότι οι εργασίες οι οποίες γίνονται σε όλα τα σχολεία και στο Δομοκό και στο Νέο Μοναστήρι αθροίζουν στα 6 εκατομμύρια ευρώ, όταν η ετήσια χρηματοδότηση του δήμου για αντίστοιχες επισκευές είναι 14.800 ευρώ.

Όπως είπε, απευθυνόμενος στους μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Δομοκού:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και τον δήμο και τους καθηγητές και τη διεύθυνση και τους γονείς, γιατί όλοι μαζί συνετέλεσαν σε ένα μικρό θαύμα. Σε δύο μήνες να αλλάξει σημαντικά όψη εξωτερικά και εσωτερικά και το δικό σας σχολείο. Θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε τον χώρο στον οποίο βρίσκεστε. Είναι σημαντικοί πόροι και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσοι φεύγουν από το σχολείο να αφήνουν μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές. Γιατί αυτό που σας προσφέρουμε από φέτος είναι πολύ καλύτερο από αυτό που βίωσαν οι γονείς σας στο ίδιο σχολείο, πριν από λίγα χρόνια».

Στον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε δυο σχολεία, που παραμένουν κλειστά, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και αναμένεται να λειτουργήσουν τις προσεχείς εβδομάδες.

· Το 1ο Νηπιαγωγείο Παλαμά.

· Το 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε:

«Η υλοποίηση των σημαντικών επισκευών σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, απόρροια των καταστροφών από τον "Daniel", συνεχίζεται με βάση τον προγραμματισμό που είχαμε θέσει.

Όλες οι συμβάσεις υπογράφτηκαν τον Ιούνιο του 2024 και ο προγραμματισμός ήταν τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2024, σε 33 σχολικές μονάδες. Ήδη, σήμερα, χτύπησε κουδούνι σε αρκετές από αυτές. Εδώ που είμαστε, στο 1ο και στο 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά οι εργασίες θα ολοκληρωθούν περίπου την επόμενη Παρασκευή, όποτε θα παραδοθούν στα παιδάκια. Ταυτόχρονα, προχωρούν οι εργασίες και στη Φαρκαδόνα -που είχαμε πάει πρόσφατα- στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία. Πολλά από αυτά τα σχολεία θα παραδοθούν και νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, πιθανότατα τον Νοέμβριο, έτσι ώστε να παραδώσουμε πολύ καλύτερες σχολικές μονάδες από αυτές, που ήταν πριν τη φυσική καταστροφή».

Σημειώνεται ότι σε κάθε σχολείο πραγματοποιούνται στοχευμένες ανά περίπτωση οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές επεμβάσεις, που πέραν της αποκατάστασης των ζημιών αναβαθμίζουν τις υποδομές τους.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 33 σχολεία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel». Το συνολικό κόστος αποκατάστασης, που έχει αναλάβει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), ανέρχεται σε 30,5 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης