GPO: Στo 27,2% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, το 57% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ λένε «ναι» στη μομφή προς Κασσελάκη

Θετικά αποτιμά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ το 39,2% - Καταλληλότερος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας με 42,8%, στο 35,2% η αποδοχή Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ - Μεγάλη αποδοχή στην απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετα τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση: 

Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν παρουσίασε αναγωγή επί των εγκύρων ή εκτίμηση ψήφου. 

Δείτε βίντεο, την παρουσίαση της δημοσκόπησης:


Κυριαρχία Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασελάκη η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές. Συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί
άλλο πρόσωπο.

Ζητούν πιο  αυστηρή μεταναστευτική πολιτική

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η μεταναστευτική πολιτική.
Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Πάντως το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ το 33,3% της κρίνει θετικά.

Δείτε τη δημοσκόπηση



Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr