Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα έχει την καλύτερη αναλογία μαθητών ανά καθηγητή

Τα σχολεία άνοιξαν με 10.000 παραπάνω εκπαιδευτικούς, τετραπλασιάστηκαν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Άνοιξαν σήμερα, Τετάρτη (11/09) τα σχολεία, με το μέτρο «τα κινητά τηλέφωνα στις τσάντες» να κάνει πρεμιέρα και να τίθεται σε ισχύ για τη φετινή σχολική χρονιά.

«Είναι ένα από τα μέτρα που είναι σημαντικά όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων. Από το 2006 βγαίνει μία εγκύκλιος, η οποία λέει ότι απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία. Ήταν κάτι που έμενε στα χαρτιά και προέκυπταν δύο προβλήματα. Το ένα ήταν η διάσπαση προσοχής, το δεύτερο έχει να κάνει ότι η βιντεοσκόπηση είναι ο λόγος ή η κατάληξη των περισσότερων περιστατικών κακοποίησης και bullying», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Δείτε βίντεο



Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο αφορά την επίλυση του προβλήματος της σχολικής βίας στα σχολεία.

«Σε περίπτωση που βγει το κινητό από τη τσάντα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή του διαλείμματος, υπάρχει μία ημέρα αποβολή».

Ακόμη, τόνισε πως φέτος τα σχολεία ανοίγουν με 10.000 παραπάνω εκπαιδευτικούς, τετραπλασιάστηκαν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, αλλά και υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακού φροντιστηρίου.

Ωστόσο, πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες στα σχολεία, σε κτίρια ετοιμόρροπα και κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες, ενώ έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις ενόψει των συγχωνεύσεων στα σχολεία.

«Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς των γονέων, αλλά δεν πρέπει να παρουσιάζεται μία άλλη εικόνα από αυτή που ισχύει. Η Ελλάδα έχει την καλύτερη αναλογία μαθητών ανά καθηγητή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, τονίζοντας πως τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι μόνιμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρία Παλαιολόγου: Ο Ρώμας είχε αλαζονεία μαζί μου και η Ράντου ήταν ψυχρή

Νίκος Κουρής: Διέγραψε τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του και την έκανε unfollow στο Instagram

Αλυσίδα Ελπίδας: Πώς η περιουσία του Σεργιανόπουλου κατέληξε στον Δαρδανελιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr