Αντίδραση Κασσελάκη για τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπήρχε ούτε ευρώ»

Αντίδραση Κασσελάκη για τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπήρχε ούτε ευρώ»

Αν μαζεύτηκαν 20.000 ευρώ μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ στα ταμεία αποδεικνύεται ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν σπέκουλα με τους απλήρωτους εργαζόμενους, αναφέρουν από το περιβάλλον του - Υπέρ Κασσελάκη η Νομαρχιακή Α' Αθήνας

kasselakis_s
Ακαριαία υπήρξε η αντίδραση του περιβάλλοντος του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι σε πληροφορίες περί ύπαρξης διαθέσιμων χρημάτων στα ταμεία της Κουμουνδούρου και παρά το γεγονός ότι τόσο οι υπάλληλοι του κόμματος, όσο και οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα παρέμεναν επί μήνες απλήρωτοι.

Και αυτό, γιατί μέχρι την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβεβαιώσεις που λάμβανε ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης από τον Οικονομικό Διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη ήταν πως στα ταμεία του κόμματος δεν υπήρχε «ούτε ένα ευρώ».

Ωστόσο, κατόπιν πληροφοριών σήμερα περί ύπαρξης ρευστού στα κομματικά ταμεία, πηγές από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη επικοινώνησαν άμεσα με τον κ. Μαυροκεφαλίδη. Ο τελευταίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί μόνο 20.000 ευρώ από τους «Φίλους του Κόκκινου» και πως θα καταβληθούν αύριο για το επίδομα αδείας των εργαζομενων στο ραδιοφωνικό σταθμό και μόνο. Παράλληλα, παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» και στο κόμμα, καθώς η επόμενη δόση της κρατικής επιχορήγησης αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το ερώτημα που τίθεται από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη είναι πως αν υπήρχαν το Σάββατο, ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αυτά τα 20.000 κακώς δεν είχαν δοθεί. Αν, όμως, μαζεύτηκαν από Δευτέρα, αποδεικνύεται ότι όσοι τα έδωσαν, ήθελαν να κάνουν σπεκουλα με τους εργαζόμενους, όπως καταλήγουν.

Υπέρ Κασσελάκη η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας

Στο μεταξύ με ψήφισμά της η Νομαρχιακή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη. Στο ψήφισμα που εξέδωσε χαρακτηρίζει την ανατροπή του προέδρου του κόμματος «πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της Μεταπολίτευσης» και κάνει λόγο για αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος.

«Δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μετατραπεί σε ένα κλειστό κόμμα τασικών μηχανισμών και διορισμένων κομισάριων που θα το απομακρύνουν οριστικά από την κοινωνία» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας  με ευρεία πλειοψηφία (21 υπέρ, 3 αποχές, 7 απόντες):

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 6ης Ιουλίου 2024 που πραγματοποιήθηκε μετά τις ευρωεκλογές αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν εντολή για δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη βουλή, ενάντια στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη», και ότι «Ο επόμενος, μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελεί το Καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε το Κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή νέων οργάνων. Ένα συνέδριο βασισμένο στη συλλογικότητα, τη δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, την κοινή έγνοια για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη των δυνάμεών μας, και όχι σε άλλη μια περίοδο εσωστρέφειας».

Με βάση την απόφαση αυτή οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Οργανώσεις Μελών ξεκινήσαμε την προετοιμασία εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών με ασφυκτικές προθεσμίες τόσο για την κατάθεση προτάσεων επί του καταστατικού όσο και για την οριστικοποίηση των λιστών μελών και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου.

Προκύπτει λοιπόν το εύλογο ερώτημα τι άλλαξε μέσα στο καλοκαίρι που οδήγησε 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία είχε ήδη προκηρύξει Καταστατικό Συνέδριο και εκλέξει ΚΟΕΣ, να προχωρήσει στην αναίρεση της προηγούμενης απόφασής της και στην πρωτοφανή για τα πολιτικά ήθη της Μεταπολίτευσης ανατροπή του εκλεγμένου από την πλατιά βάση των 135.000 μελών με ποσοστό 56% προέδρου του κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη.

Επίσης δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο η ΠΓ αποφάσισε οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου να πραγματοποιηθούν σε τρεις μήνες και όχι άμεσα όπως επιτάσσει η ανάγκη το κόμμα να έχει εκλεγμένο πρόεδρο και η χώρα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για μια αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος που έδωσαν με αυταπάρνηση και κομματικό πατριωτισμό σκληρές μάχες για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όρθιο μετά την εκλογική κατάρρευση του 2023 και τη διαλυτική διάσπαση που ακολούθησε.

Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Αθήνας δηλώνουμε σήμερα ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των δημοκρατικών – καταστατικών διαδικασιών και δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μετατραπεί σε ένα κλειστό κόμμα τασικών μηχανισμών και διορισμένων κομισάριων που θα το απομακρύνουν οριστικά από την κοινωνία.

Για εμάς Αριστερά σημαίνει πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη λαϊκή βούληση και στις αποφάσεις της πλειοψηφίας γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα προοδευτικό κόμμα με ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, δημοκρατικό και γειωμένο με την κοινωνία, με τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, του πολιτισμού, των κινημάτων και των λαϊκών αιτημάτων.

Για ένα μαζικό κόμμα των μελών μέσα από την κοινωνία και όχι πάνω από την κοινωνία που θα ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική για μια καλύτερη ζωή στον ελληνικό λαό».

Ειδήσεις σήμερα:

Ζιζέλ Πελικό: Αποκαλύψεις στη δίκη - Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή δίνει το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό - Σε καλύτερη κατάσταση το παιδί τους

Τουρκία: Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της μικρής Ναρίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης