Ισραήλ: Παρέμβαση υπέρ του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα και Κύπρο

Ισραήλ: Παρέμβαση υπέρ του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας μίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του και επισήμανε την αξία του συγκεκριμένου έργου για ολόκληρη την περιοχή

admie-mak
Τη στήριξη του Ισραήλ στη δημιουργία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της χώρας του με την Ελλάδα και την Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν στον Κύπριο ομόλογό του, Γιώργο Παπαναστασίου.

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Κοέν υπογράμμισε την αξία που έχει για τη χώρα του ο «Great Sea Interconnector», ένα «πρωτοπιοριακό έργο» που θα «ενισχύσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Κοέν:

«Μίλησα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Υπογραμμίσαμε τις ισχυρές σχέσεις και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ.

Κλείσιμο


Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε ποικίλες ενεργειακές αγορές και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο».

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νοάμ Κατζ, ο οποίος σημείωσε πως «ο Great Sea Interconnector αποτελεί την πρώτη πραγματική υλοποίηση της εξέχουσας έννοιας της συνδεσιμότητας και των διαδρόμων».




Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπή με το μεταναστευτικό μετά τις αποφάσεις της Γερμανίας- Ενόχληση από Μητσοτάκη, προς... κατάργηση η Σένγκεν

«Παρέσυρα τρία άτομα» - Στη μητέρα του τηλεφώνησε πρώτα ο μεθυσμένος οδηγός που τραυμάτισε γονείς και παιδί στη Θεσσαλονίκη

Καβγάς Μωραΐτη-Πολάκη: Είστε πάνω από τα 300μ. και δεν ακούτε; - Είμαι στα 1000μ. που έχει καθαρό αέρα και θα κατέβω για ντιμπέιτ με τον Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης