Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8%, πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8%, πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%

Κλειδώνει με άνοδο τη 2η θέση το ΠΑΣΟΚ - Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση με 10,9% ,ακολουθεί το ΚΚΕ 9,7%  - Η ακρίβεια παραμένει το «νούμερο ένα» πρόβλημα για τους πολίτες

kalpi_fakelos_maketa
Πέμπτο κόμμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσίασε απόψε το Mega. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει νέα πτώση σε σχέση με τα ποσοστά του Ιουνίου της αντίστοιχης μέτρησης. Η Νέα Δημοκρατία κινείται πάνω από το αποτελέσμα των ευρωεκλογών καθώς το ποσοστό της προσεγγίζει το 30% ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο και φαίνεται να κλειδώνει με άνεση τη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8% έναντι 15,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 10,9%, ΚΚΕ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 9,5% Φωνή Λογικής 5,4%, Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, Νίκη 4,4%, Νέα Αριστερά 2,6%, ΜέΡΑ25 1,8%, Σπαρτιάτες 1%.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d44hacp9i9e1)


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση έχοντας χάσει σχεδόν 4 μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 11,8%,

Η ακρίβεια παραμένει το «νούμερο ένα» πρόβλημα για τους πολίτες έστω και εάν τα ποσοστά της απάντησης έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουνίου καθώς δεύτερη αυθόρμητη απάντηση είναι η οικονομία ενώ και η ιατρική περίθαλψη, με τη συζήτηση για το ΕΣΥ να έχει ενταθεί, δείχνει να απασχολεί σοβαρά τους ερωτηθέντες.

H απαισιοδοξία και η ανησυχία για την πορεία της χώρας αποτυπώνεται και στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis όπου επτά στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με το ποσοστό μάλιστα να έχει αυξηθεί κατά έξι μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο. Μόλις το 23% απαντά πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες δείχνουν μάλλον μειωμένο ενδιαφέρον για τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ (6 και 13 Οκτωβρίου) καθώς το 67% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα πάει να ψηφίσει. Το 13,6% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει στις κάλπες με την πλειονότητα των πολιτών που απαντούν θετικά να αυτοτοποθετούνται πολιτικά στην κεντροαριστερά.

metron-01
metron-02
metron-03
metron-04
metron-05
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης