Μόνο με την Τζάκρη έμεινε ο Κασσελάκης - Κηρύχθηκε έκπτωτος και με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας - Έχασε την ψηφοφορία με 17-1

Μόνο με την Τζάκρη έμεινε ο Κασσελάκης - Κηρύχθηκε έκπτωτος και με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας - Έχασε την ψηφοφορία με 17-1

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα μεγάλης έντασης η συνεδρίαση του κομματικού οργάνου - Από τα 19 μέλη του μόνο η βουλευτής Πέλλας ψήφισε υπέρ του, απούσα δήλωσε η Τελιγιορίδου - «Παράτυπο και ιστορικό ατόπημα, θα φτάσουμε στα δικαστήρια» απειλεί η πλευρά Κασσελάκη

kasselakis-tzakri-m
Μια ακόμα ηχηρή ήττα υπέστη ο Στέφανος Κασσελάκης όταν επιχείρησε να αμφισβητήσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο. Η Πολιτική Γραμματεία με ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι είναι έκπτωτος, με την απόφαση να λαμβάνεται με συντριπτική πλειοψηφία 17 ψήφους υπέρ και μία κατά!

Υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκε η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη η οποία σε ανακοίνωσή της επέμεινε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αντικαταστατική.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου απάντησε προς τα κορυφαία στελέχη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, της έθεσε θέμα και για το αν είναι πρόεδρος ο ίδιος, κι οχι μόνο αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης μετέφερε προς την Πολιτική Γραμματεία ότι στη σχετική ερώτηση που του τέθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη για το ποιος είναι διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος του κόμματος, του απάντησε: «Εγώ, ο Μαυροκεφαλίδης είμαι υπεύθυνος».

Επίσης, ο διευθυντής του κόμματος φέρεται να είπε προς τα κορυφαία στελέχη πως ο κ. Κασσελάκης του είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

Το θερμόμετρο ανέβηκε στη συνεδρίαση όταν η κυρία Τζάκρη φέρεται να προειδοποίησε πως το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

Κατόπιν αυτών, η Πολιτική Γραμματεια τοποθετήθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκπτωτος με ψήφους 17 υπέρ 1 κατά. Απούσα δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν έγγραφα με τα οποία δινόταν απάντηση στον ισχυρισμό Κασσελάκη «ότι είναι ποινικά και διοικητικά υπεύθυνος». Από την ανάγνωση των εγγράφων προκύπτει ότι την ευθύνη την έχει ο γενικός διευθυντής κ. Μαυροκεφαλίδης.

Αναλυτικά η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας 

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Η ανακοίνωση της Τζάκρη

«Η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.
Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.
Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στην θέση του.
Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατία συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους.
Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα.
Άρα το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στην θέση του είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε καταργώντας το.
Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.
Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα.
Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία».

Η ανάρτηση της Τελιγιορίδου

●Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δήλωσα πως ΑΠΕΧΩ από την ψηφοφορία.
●Απέχω από την τροφοδότηση της εσωστρέφειας.
●Απέχω από την συμμετοχή μου στη δημιουργία πολεμικού κλίματος.
●Παραμένω στην ψήφο μου όπως αυτή εκφράστηκε θετικά στην ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας στο πολιτικό σκέλος.
●Πιστεύω πως η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

teligioridou-post

«Είμαι εδώ» διεμήνυσε ο Κασσελάκης 

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο και το «ναι» στην πρόταση μομφής, που οδήγησε στην έκπτωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμηνύσει: «Είμαι εδώ».

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο μάλιστα και για απίστευτες προβοκάτσιες. 

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».


Αποδοκιμασίες από Kasselistas έξω από την Κουμουνδούρου

Προηγουμένως, με έντονες αποδοκιμασίες είχαν υποδεχθεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. «Θερμή» υποδοχή επιφύλαξε η ομάδα των Κασσελίστας στην Όλγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Κώστα Ζαχαριάδη, αλλά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Δείτε βίντεο

Αγανακτισμένοι Κασσελίστας έξω από Κουμουνδούρου αποδοκίμασαν Γεροβασίλη και Θεοχαρόπουλο


koumoundourou__10_
koumoundourou__8_


Ειδήσεις σήμερα:

Ξανά υποψήφιος για πρόεδρος ο Κασσελάκης - «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» διαμηνύει

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης