ΣΥΡΙΖΑ - Φαραντούρης: «Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά» να είμαι υποψήφιος για την προεδρία

Οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν εκεί που πρέπει, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τη σκέψη του να κατέωει υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, μίλησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης.

«Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά» να είμαι υποψήφιος τόνισε, προσθέτοντας πως «δέχομαι πολλές εισηγήσεις... αλλά επειδή επίκειται μια Κεντρική Επιτροπή η οποία θα αποκρυσταλλώσει και τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο και τις εκλογικές μας διαδικασίες, θέλω να είμαι πολύ εγκρατής και προσεκτικός στις διατυπώσεις μου και στις όποιες ανακοινώσεις μου».

Ο κ. Φαραντούρης πρόσθεσε πως οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν εκεί που πρέπει. «Ως μοναδική προϋπόθεση για να συμμετάσχω σε μια τέτοια διαδικασία στον εαυτό μου βάζω να μπορέσω να αποτελέσω έναν πόλο ενότητας, συμπερίληψης, συντροφικότητας, εξωστρέφειας και σοβαρότητας και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν αυτό τον ρόλο. Δεν καμώνομαι ότι εγώ είμαι αυτός που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά ή είμαι μόνο εγώ».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν συμμετέχει ούτε σε στρατόπεδα, ούτε σε άγονες αντιπαραθέσεις, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή επείγει να κάτσει η «σκόνη» και να ακουστεί δυνατά ο πολιτικός λόγος του κόμματος για την ακρίβεια, την ασφάλεια, τη δημοκρατία και το δημογραφικό, καθώς τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει τόσο «η εσωστρέφεια, ο θόρυβος και η σκόνη».

Ο κ. Φαραντούρης είπε χαρακτηριστικά πως «ο ρόλος μου είναι να είμαι συνέχεια, κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε νομό που τιμήθηκα με ψήφους».

Σχετικά με μια πιθανή υποψηφιότητά του το, δήλωσε πως συμμετέχει με ένα δυνατό «παρών σε όλες τις εξελίξεις του πολιτικού του οίκου» και πως «οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους».

«Έχω στρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντα ούτε με την ηγεσία ούτε με τα όργανα. Σέβομαι όμως τις δημοκρατικές αποφάσεις και δεν θα βρείτε ούτε μία δήλωσή μου όλα αυτά τα χρόνια, υπαινικτική ή υπονομευτική. Μιλάω πάντα στα όργανα. Θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι περήφανο μέλος του κόμματος και έχω μία αποστολή να αποτελέσω με τη φανέλα με την οποία εκλέχτηκα», τόνισε.

«Είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε υποψηφιότητα», ανέφερε για μια πιθανή υποψηφιότητα Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Ο καθένας σταθμίζει τα δεδομένα και αναμετριέται με την ιστορία, με τη συγκυρία και με την ιστορικότητα μιας παράταξης και ενός κόμματος που βασίστηκε σε θυσίες και αγώνες και σήμερα σπαράσσεται από μια περιδίνηση άνευ προηγουμένου».


Ειδήσεις σήμερα:

«Άνοιξέ μου το γραφείο μου»: Το παρασκήνιο και οι διάλογοι της Πολιτικής Γραμματείας που κήρυξε έκπτωτο τον Κασσελάκη

Θρίλερ με την διαθήκη του άγνωστου αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου: «Πού πήγαν €675.000;»

Λύθηκε το μυστήριο για τον σεισμό των 9 ημερών που ταρακούνησε τη Γη το 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr