Παππάς: Πρότεινε σύμπτυξη ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για τη διάσωση του ΕΣΥ 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «απαξιώνει το ΕΣΥ και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς της Υγείας»

Έκκληση στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμπτύξουν ένα μέτωπο για μία μεγάλη αλλαγή που στο κέντρο της θα έχει τη διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «απαξιώνει το ΕΣΥ και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς της Υγείας».

Ο κ. Παππάς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αχαϊας και τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, και τους βουλευτές Σωκράτη Φάμελλο, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ράνια Θρασκιά, επισκέφθηκε το Θεαγένειο Νοσοκομείο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Γίναμε κοινωνοί των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτό το νοσοκομείο, που έχει συσσωρευμένη πείρα, προσωπικό που δουλεύει με αυταπάρνηση και ανθρώπους οι οποίοι αυτό που κάνουν δεν το κάνουν για τα λεφτά.

Η διαφορά που μπορεί να δει ο ελληνικός λαός είναι εμφανής. Ο ελληνικός λαός, που βιώνει την κλιμακωτή απομείωση, την κατάρρευση του ΕΣΥ».

«Εμείς είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τις μεγάλες ελλείψεις και τα μεγάλα ζητούμενα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, που πραγματικά θυσιάζονται και ο Μητσοτάκης απαξιώνει το ΕΣΥ και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς της Υγείας.

Η κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής. Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. Το μοντέλο ακριβό φάρμακο, ακριβή διάγνωση και "φθηνός", δηλαδή κακοπληρωμένος λειτουργός υγείας, πρέπει να αλλάξει. Οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να αυξηθούν και να συγκλίνουν με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πράγματα αυτονόητα, στα οποία καλούμε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμπτύξουν ένα μέτωπο για μία μεγάλη αλλαγή που στο κέντρο της θα έχει τη διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κοινωνία μας πρέπει να κάνει μεγάλες επιλογές, ή θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, να το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους, ή θα το κάνουμε κι αυτό μία πρώτη ύλη προς εμπαρευματοποίηση, προς ιδιωτικοποίηση», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Ειδήσεις σήμερα:

«Άνοιξέ μου το γραφείο μου»: Το παρασκήνιο και οι διάλογοι της Πολιτικής Γραμματείας που κήρυξε έκπτωτο τον Κασσελάκη

Θρίλερ με την διαθήκη του άγνωστου αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου: «Πού πήγαν €675.000;»

Λύθηκε το μυστήριο για τον σεισμό των 9 ημερών που ταρακούνησε τη Γη το 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr