Νομικός Σύμβουλος Κασσελάκη: Δεν προσφεύγει προς το παρόν στη Δικαιοσύνη - Βίντεο

Νομικός Σύμβουλος Κασσελάκη: Δεν προσφεύγει προς το παρόν στη Δικαιοσύνη - Βίντεο

Tο γεγονός ότι μια μυστική ψηφοφορία έγινε τελικά φανερή, καθιστά το συγκεκριμένο ψήφισμα άκυρο - Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο καταστατικό για αντικατάσταση του προέδρου μέχρι το συνέδριο

6305088
«Στην παρούσα φάση δεν θέλω να σύρω στη Δικαιοσύνη το κόμμα που αγαπώ» ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στον νομικό του σύμβουλο Χαράλαμπο Πελέκη ο οποίος τον επισκέφθηκε τις τελευταίες ώρες και τον ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχει, να ακυρώσει νομικά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χαράλαμπος Πελέκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ήταν κατηγορηματικός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει νομικά τις δυνατότητες να ακυρώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d45bjejj1001)


Κλείσιμο
«Ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητεί τίποτα. Του εισηγήθηκα τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και το καταστατικό να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ακυρώσει τόσο την απόφαση της ΚΕ όσο και την απόφαση που εξεδόθη άρον - άρον από την ΠΓ» είπε ο κ. Πελέκης και τόνισε ότι το γεγονός πως μια μυστική ψηφοφορία στην ΚΕ έγινε τελικά φανερή, καθιστά το συγκεκριμένο ψήφισμα άκυρο.

Όσον αφορά την απόφαση της ΠΓ είπε ότι αυτή με βάση το καταστατικό είναι ανυπόστατη.

«Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο. Οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που αρθεί η εμπιστοσύνη για τον πρόεδρο ότι ταυτόχρονα καθίσταται έκπτωτος ή αντικαθίσταται. Η πρόθεση των συντακτών του καταστατικού είναι ότι παραμένει ο πρόεδρος μέχρι το συνέδριο. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο που να ορίζει αν ο πρόεδρος παύεται ή όχι. Δεν τίθεται καν θέμα ερμηνείας» είπε μεταξύ αλλων στις δηλώσεις του.

Στην ερώτηση πάντως αν ο ίδιος κρατά μια επιφύλαξη ως προς το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο κ. Κασσελάκης, ο Χ. Πελέκης είπε: «Αυτό είναι απόφαση του προέδρου. Εγώ απλά εισηγούμαι. Ειμαι σίγουρος όμως ότι αν νιώσει ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ακεραιότητα του κόμματος και οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας, έχει το ένστικτο να διαφυλάξει τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Δολοφονημένος με μια μαχαιριά στην κοιλιά ο 46χρονος - Εξετάζεται η αδελφή του

Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί «πήραν» το νεκρό έμβρυο από την 34χρονη που παρασύρθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό

Κούρσα... εξοπλισμών από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μπάσκετ - Μεγάλες επενδύσεις κι εποχή Galacticos με γυάλινο παρκέ στο ΟΑΚΑ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης