ΠΑΣΟΚ - Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα ποσοστά για Ανδρουλάκη - Δούκα και η δυναμική Διαμαντοπούλου Γερουλάνου

Μάχη για 3+1 υποψηφίους στο ΠΑΣΟΚ στην έρευνα που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ - Τα φαβορί και τα δίπλα στον β' γύρο - Η εκλογική επιρροή των υποψηφίων και η παράσταση νίκης

Με το βλέμμα στραμμένο στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε στα «Τα Νέα» αποκαλύπτει ένα ανοιχτό σκηνικό για την πρώτη τριάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας εμφανίζονται ως οι κύριοι διεκδικητές της προεδρίας, με τον κ. Ανδρουλάκη να προηγείται στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%, διατηρώντας το προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%, διατηρώντας ελπίδες για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Προτίμηση προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης:
24% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
28% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Χάρης Δούκας:
21% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
23% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Αννα Διαμαντοπούλου:
20% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
25% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Παύλος Γερουλάνος:
14% (Ορια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ)
16% (Θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν)

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ - Metron Analysis

Στο σενάριο όπου η κυρία Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον κ. Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Δούκα, επικρατεί με 43%-41%. Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος, κερδίζει τον Χάερη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.

Η δημοσκόπηση δείχνει, επίσης, ότι ένα ποσοστό 7% από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και 19% από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προσθέτει ενδιαφέρον στην τελική αναμέτρηση.

Στην παράσταση νίκης η πρωτιά φαίνεται να ανήκει στον κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Δούκα να έρχεται δεύτερος και να κλείνει την ψαλίδα με 38%-34% στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως σίγουρα θα βρεθούν στις κάλπες του Οκτωβρίου, σε ένα ερώτημα στο οποίο Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.

Η έκβαση των εκλογών φαίνεται αβέβαιη, καθώς η διαμόρφωση των τελικών ποσοστών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρένο προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών


Μειωμένες τιμές φέρνουν τα μέτρα κατά της ακρίβειας - Αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ και τον Σεπτέμβριο


Ποιοι και πώς θα δουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το 2025 – Τα οφέλη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr