ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς, Πολάκης και σύσσωμο το κόμμα στη ΔΕΘ πλην Κασσελάκη - Παρόντες 15 βουλευτές και η ΠΓ

ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς, Πολάκης και σύσσωμο το κόμμα στη ΔΕΘ πλην Κασσελάκη - Παρόντες 15 βουλευτές και η ΠΓ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να στείλουν μήνυμα ενότητας του κόμματος μετά από τη μακρά περίοδο εσωστρέφειας και την έκπτωση Κασσελάκη - Δείτε φωτογραφίες

pappas-syriza-polakis-deth-mak12
Δυναμική εμφάνιση επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σχεδόν σύσσωμη η Πολιτική Γραμματεία, αλλά και οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν το παρόν στην πρωινή συνάντηση με τη διοίκηση ΔΕΘ HELEXPO, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και εξωστρέφειας, στον απόηχο της έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην συνάντηση μετείχαν η Γραμματέας της ΚΟ, Ράνια Σβίγκου, αλλά και οι βουλευτές Σωκρατης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Ράνια Θρασκιά, Κυριακή Μάλαμα, Θεοδώρα Τζάκρη, Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Γαβρήλος, Αλέξανδρος Μεικόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Καραμέρος, Παύλος Πολάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παυσανίας Παπαγεωργίου. Επίσης, συμμετείχε και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μπουλούκος.

6308569


Στη διάρκεια της συνάντησης, την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς προς τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Helexpo Τάσο Τζήκα.

6308621
6308670
pappas-syriza-polakis-deth-mak1


Ο δημόσιος χαρακτήρας δεν επιτυγχάνεται στο 100% με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ, που θα γίνει το έργο της ανάπλασης του συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου, είπε και παρατήρησε πως "δυστυχώς το έργο δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους".

Τόνισε ότι υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις μετά το 2019, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το έργο της ανάπλασης είχε προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις έγιναν για να προχωρήσει με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ. Είπε ακόμα ότι πρέπει να εξασφαλιστούν και περισσότεροι χώροι πρασίνου.

«Η ΔΕΘ δεν είναι απλά ένα εργαλείο ανάπτυξης για την πόλη, είναι η ατμομηχανή, η οποία θέλει όμως και τα βαγόνια για να πηγαίνει και τα έργα υποδομής τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τη Θεσσαλονίκη στο ρόλο που της αξίζει, δυστυχώς δεν προχωράνε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

6308684
6308697
pappas-polakis-deth-mak1_2


Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε καθυστερήσεις σε έργα υποδομής, τα προβλήματα από την κατασκευή του οδικού άξονα Flyover και επισήμανε ότι "η ΔΕΘ αγωνιά για να κατακτήσει τον ρόλο της μέσα σε μία πόλη η οποία δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές, οι οποίες θα συμπλήρωναν και θα ολοκλήρωναν τον ρόλο μιας πόλης που πραγματικά μπορεί να πρωταγωνιστήσει". Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει δυνατά και αξιόπιστα και προς τον βορρά.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ, με τον κ. Παππά και τα στελέχη του κόμματος να περιηγούνται στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Το ναυτικό πρέπει να ενισχυθεί» φέρεται να τόνισε ο κ. Παππάς, λέγοντας ότι όλες τις προμήθειες (εξοπλισμούς) τις κρίνουμε με βάση και το αν συμμετέχει στην παραγωγή και η Ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε πως «θα έχετε τη απόλυτη δική μας στήριξη», προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρένο προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών


Μειωμένες τιμές φέρνουν τα μέτρα κατά της ακρίβειας - Αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ και τον Σεπτέμβριο


Ποιοι και πώς θα δουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το 2025 – Τα οφέλη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης