Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι: Xρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, είναι δικαίωμά μου

Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι: Xρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, είναι δικαίωμά μου

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Μίτσκοσκι σημείωσε: «Εγώ ήμουν ένας από εκείνους τους πολιτικούς που πριν από πέντε χρόνια είπε ότι αυτή αποτελεί πραγματικότητα, αλλά ότι είναι κακή, επιζήμια, ναι, αυτό θα πω εκ νέου»

Mickoski-m
Εξακολουθεί να προκαλεί ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, καθώς επανέλαβε ότι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία», επικαλούμενος το «ανθρώπινο δικαίωμα» του.

«Αυτό συνιστά δικαίωμά μου στην (ελεύθερη) έκφραση. Αυτό το έχω πει. Εκεί όπου είναι απαραίτητο να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι εγώ πρέπει να τα τηρώ. Εάν αυτό μού αρέσει ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εάν μού αρέσει ή όχι αυτό μπορώ να το λέω κάπου αλλού. Έως ότου ασκώ αυτό το αξίωμα, εκεί όπου πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και ο νόμος (…) Έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής μου, το δικαίωμα στην (ελεύθερη) ομιλία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Και, ναι, χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, διότι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά μου και κανείς δεν μπορεί να μού το αφαιρέσει» ανέφερε ο Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του σε podcast στα Σκόπια.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι σημείωσε: «Εγώ ήμουν ένας από εκείνους τους πολιτικούς που πριν από πέντε χρόνια είπε ότι αυτή αποτελεί πραγματικότητα, αλλά ότι είναι κακή, επιζήμια, ναι, αυτό θα πω εκ νέου».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Πήρε εξιτήριο το αγοράκι που παρασύρθηκε στη Θέρμη - Δεν ξέρει τι έχει συμβεί στους γονείς του

Καιρός: Επελαύνει η κακοκαιρία εξπρές Boris - «Βουτιά» της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Κρήτη: «Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα την σκοτώσει» - Κραυγή αγωνίας για την 40χρονη που ξυλοκόπησε ο πρώην σύζυγός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης