ΣΥΡΙΖΑ: Η Νοτοπούλου υπέρ της παραπομπής Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη διαγραφή του

Υπογράμμισε ότι έχουν υπάρξει αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα που δικαιολογούν την παραπομπή του

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε υπέρ της παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της διαγραφής του.

Όπως δήλωσε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών ή υποψηφίων, είναι υποχρεωμένα να σέβονται το καταστατικό του κόμματος. Η παραβίαση αυτού, σύμφωνα με την ίδια, οδηγεί αναπόφευκτα στην παραπομπή του στην αρμόδια επιτροπή. Η Νοτοπούλου ανέφερε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αποφασιστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαγραφής του Κασσελάκη.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν η παραπομπή αυτή θα οδηγήσει στη διαγραφή του Κασσελάκη, η κυρία Νοτοπούλου δήλωσε πως η απόφαση ανήκει στην επιτροπή και τα όργανα του κόμματος. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι έχουν υπάρξει αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα που δικαιολογούν την παραπομπή του. Τόνισε επίσης ότι η υποψηφιότητα του Κασσελάκη θα αξιολογηθεί από τα μέλη, εφόσον υπάρχει σεβασμός στο καταστατικό και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση επανεκλογής του Κασσελάκη, η Νοτοπούλου ξεκαθάρισε ότι αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ και πως θα απαιτούνταν συγκλονιστικοί λόγοι για να φύγει. Δήλωσε ότι δεν είναι εκεί για να αποχωρήσει, αλλά για να συμμετέχει στις εσωτερικές συζητήσεις που αφορούν τις θέσεις του κόμματος. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί χώρο ελπίδας και αγώνα και πως η πολιτική συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος πρέπει να προηγηθεί.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν επιτυχής, καθώς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος διαθέτουν ισχυρά αντανακλαστικά για την υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince - Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς - Πού θα βρέξει σήμερα

Ιωάννης Διώτης: Πέθανε ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr