Άδωνις Γεωργιάδης: Έχω αρχίσει να λυπάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ, η έλλειψη αντιπολίτευσης μας βλάπτει

Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε κάνει 25.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Τι θα γίνει με τις εφημερίες

Τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα θέματα του χαρτοφυλακίου του σχολίασε με εμφάνισή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «η έλλειψη αντιπολιτεύσεως δεν μας ωφελεί, μας βλάπτει».

Όπως είπε, η έλλειψη αντιπολίτευσης δημιουργεί πολιτική ανωμαλία και βλάπτει τη δημοκρατία. Σχολίασε ότι δεν έχει προτίμηση στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανέφερε πως η κατάσταση είναι εκτός φαντασίας, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να λυπάται το κόμμα.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, ωστόσο δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπισή τους, όπως η αύξηση των κινήτρων για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες γραμμές. Υποστήριξε πως το ιατρικό προσωπικό είναι περισσότερο από ποτέ και διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ δεν καταρρέει, χαρακτηρίζοντας την αντίθετη άποψη ψευδή. Σχετικά με τις αυξήσεις στους γιατρούς, υπογράμμισε πως αυτές θα είναι εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ μεγάλα. Είναι 7.200 ευρώ το χρόνο για κρίσιμες ειδικότητες» είπε ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τους μισθούς των γιατρών αναρωτήθηκε: «Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν 4.500 μεικτά; Είναι προκλητικό να ακούει ο κόσμος που ακούει στην Ελλάδα ότι 4.500 είναι λίγα»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στο προσωπικό του όραμα για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τα οποία αποτελούν στοίχημα για τον ίδιο. Δεσμεύθηκε ότι έως το 2025 θα έχουν πραγματοποιηθεί 25.000 χειρουργεία, με στόχο τη μείωση των χρόνων αναμονής. Τέλος, σημείωσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στηρίζονται στις δημοσιονομικές δυνατότητες, προειδοποιώντας ότι οι βελτιώσεις στην οικονομία δεν σημαίνουν απεριόριστες δυνατότητες για δαπάνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince - Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς - Πού θα βρέξει σήμερα

Ιωάννης Διώτης: Πέθανε ο εισαγγελέας που συνέβαλλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr