Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει δάνειο για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Και η θέση του προέδρου μπορεί να ανακληθεί (live)

Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει δάνειο για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Και η θέση του προέδρου μπορεί να ανακληθεί (live)

«Δεν θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος» - «Η ΠΓ αποφάσισε με βάση το καταστατικό μας» είπε για την έκπτωση Κασσελάκη

pappas-deth-3
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για να είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παππάς εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ λόγω της έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος, μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δείτε live:




Σημεία συνέντευξης του Νίκου Παππά:

Απαντώντας στην εφημερίδα «Εβδομαδιαία»
 ο κ. Παππάς διέψευσε κάθε σενάριο που θέλει να τροποποιείται ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο περιορισμένης συμμετοχής. Ο επικεφαλής της ΚΟ είπε ότι η ανάδειξη αρχηγού θα γίνει από την βάση και όχι από ένα περιορισμένο όργανο όπως είναι το Συνέδριο.

Από το Faros24.gr για τη συνταγματική τάξη και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ:
Τα κόμματα είναι εθελοντικές δομές πολιτών. Οι συνταγματολόγοι μπορούν να έχουν την άποψή τους. Επαναλαμβάνω πως το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να μην προβλέπει θέσεις οι οποίοι είναι ελεγχόμενες και μπορούν να ανακληθούν.

Από το Dion tv και για την πορεία της Συμφωνίας Πρεσπών:
Ο κ. Παππάς επέμεινε ότι η συμφωνία ήταν εποφελής για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. «Αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση της εξωτερικής μας πολιτικής. Γέννημα της πολιτικής αλλαγής του 2015 και απότοκο μιας παράταξης που οραματίζεται την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην περιοχή. Λύσαμε ένα μείζον ζήτημα και καταστήσαμε την χώρα πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια. Ενισχύθηκαν συμφωνίες. Δεν έχω συμμετάσχει σε μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ από αυτό που έγινε στην Βόρεια Μακεδονία. Δυστυχώς αυτή η πολιτική μπήκε στον πάγο προς όφελος δόγματος ακινησίας» είπε για να προσθέσει «ειδικά αν έχει ένα θορυβούντα γείτονα στην Ανατολή αυτό αποβαίνει εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και είδαμε τι έγινε τις τελευταίες ημέρες. Με Νίκο Κοτζιά Υπουργό Εξωτερικών θα είχε γίνει διπλωματική αναστάτωση. Άρα η Ελλάδα χρειάζεται επαναφορά σε ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να μένουμε κολλημένοι στο δόγμα δεδομένου συμμάχου. Θυμάστε ότι όταν έλεγε ο Τσίπρας ότι η Τουρκία θα πάρει τα 40 f16 ο Μητσοτάκης φώναζε ότι είναι ψεύτης και η συμφωνία υπογράφηκε».

Από τη Voria.gr για τις εξελίξεις στην Αριστερά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Ο κ. Αλαβάνος έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 χρόνια, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Από το Prs Radio Θεσσαλονίκης για το δημογραφικό:
Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο στήριξης και από τις πολύτεκνες οικογένειες η στήριξη να μεταφερθεί σε άτεκνες γυναίκες προκειμένου να κάνουν το πρώτο παιδί. «Η δημογραφική ιστορία της χώρας έχει αλλεπάλληλα κύματα μεταξύ άλλων και μετανάστευσης. Είχαμε έντονο κύμα το 2010 και συνεχίζεται επιταχυνόμενο. Στην καρδιά του δημογραφικού προβλήματος βρίσκεται το κόστος στέγης και διαβίωσης. Για να αποφασίσει μια γυναίκα να τεκνοποιήσει θα πρέπει η πολιτεία να καλύπτει τις βασικές ανάγκες. Οι πολιτικές της κυβέρνησης βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση. Δεν αντιμετωπίζουμε το δημογραφικό ως μια ανάγκη στήριξης των πολύτεκνων. Το μείζον είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να κάνει το πρώτο και δεύτερο παιδί. Είναι πολύ λίγες οι οικογένειες που ανήκουν στον ορισμό πολύτεκνου. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για απολύτως έκτακτες συνθήκες. Η χώρα βρίσκεται στο φάσμα τη εξαφάνισης” είπε ο κ. Παππάς για να επικαλεστεί το μοντέλο της Γλασκώβης: “Είχα την ευτυχία να περάσω μεγάλο κομμάτι ζωής μου στην Σκοτία που έκανα σπουδές. Η Γλασκώβη είναι πόλη 700 χιλ κατοίκων με 90 χιλ κοινωνικές κατοικίες και 33 χιλ δημοτικούς υπαλλήλους».

Από Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση για την προεδρία της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Τσίπρας:
Τριπλασιάσαμε επί των ημερών μας τις δαπάνες για την Οικογένεια, είμαστε προ των πυλών μίας δημογραφικής κατάρρευσης. Ο κ. Τσίπρας είναι ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, έχει διεθνείς διασυνδέσεις. Αυτό που λέω εγώ είναι, εφόσον εμείς κάναμε την υπέρβαση προτείνοντας τον κ. Παυλόπουλο, γιατί να μην την κάνει και η άλλη πλευρά;

Από το Tv100 για ενδεχόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο:
«Για μείωση του ορίου αυτοδυναμίας η πρόθεση μιλά από μόνη της. Βλέπει ότι η ΝΔ έχει μπει σε πτωτική πορεία και μάλιστα μας δίνει την αίσθηση ότι δεν βλέπει σημείο στήριξης. Μια πτώση που θα συνεχίζεται και αυτό αυξάνει τις δικές μας ευθύνες». Αναφορικά με τα σενάρια αύξησης του ορίου εισόδου στη Βουλή σχολίασε «ο κ. Μητσοτάκης πληρώνει ότι επέλεξε να γεμίσει τα πολιτικά ντεπόζιτα της ακραίας πολιτικής. Αν δείτε την Βουλή θα το διαπιστώσετε. Έρχεται τώρα όχι με ιδεολογικά αναχώματα αλλά με τεχνητό τρόπο να αμυνθεί στο ενδεχόμενο να πλαγιοκοπηθεί από τα δεξιά του από πολυποίκιλους σχηματισμούς. Πήγαινε αγκαζέ ο αρχηγός των υποκριτών Μητσοτάκης στα συλλαλητήρια της συμφωνίας των Πρεσπών και μετέτρεψε τον εαυτό του ως εγγυητή της Συμφωνίας. Αυτό καλείται ο κ. Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει».

Από το larissanet.gr για τη Θεσσαλία:
Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόδηλο και ο Κασσελάκης επισκέφτηκε την περιοχή 3-4 φορές. Μία προοδευτική κυβέρνηση, δεν θα έκανε… μηδέν αντιπλημμυρικά έργα. Ποια έργα ωρίμασε και έκανε ο κ. Αγοραστός; Τίποτα και κανένα. Είμαστε ενώπιον συνθηκών που θα δοκιμάζουν τις υποδομές μας, η κυβέρνηση υποτιμά τις υποδομές μας. Αποδεικνύεται πως χρειάζεται μία προοδευτική διακυβέρνηση. Δεν μπορεί ο Δαμάσι τόσα χρόνια μετά, 100 άνθρωποι να είναι στα κοντέινερ.

Από το News247 για το αν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνουν τον Μάκη Βορίδη που είπε ότι η Αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει ξανά γιατί οι ιδέες της έχουν τελειώσει: Ο κ. Παππάς είπε «η Αριστερά θα μπορέσει γιατί όπως είπα και πριν έχει ιδεολογικό και στελεχιακό απόθεμα και πιστεύω ότι όλα τα στελέχη μας έχουν αίσθηση ιστορικής ευθύνης». Ο ίδιος συνέχισε «ο κ. Βορίδης κινείται σαν το ψάρι στο νερό στην ΝΔ και από είναι ενδεικτικό της ιδεολογικής μετατόπισης της ΝΔ. Δεν ισχύει το περιτύλιγμα της κεντρώας μετατόπισης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπει μπροστά στην προσπάθεια ενός ιστορικού αναθεωρητισμού. Είπε ότι η χούντα ανέκοψε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Όχι η Ελλάδα είχε πολιτικούς εξόριστους, μετεμφυλιακό καθεστώς δεν ήταν σε πορεία ανάκαμψης. Η Αριστερά δεν θα προσεγγίσει ή θα πει ότι υπάρχει οικογενειακή ευθύνη όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνεχιστής του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκης και της αποστασίας».

Από Κόκκινο και το Kontra Channel για την Οικονομία:
Αυτό που μας έμεινε από τη συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν βρίσκονται στον λογαριασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μικρές επιχειρήσεις αποκλείονται μεθοδευμένα από τον τραπεζικό δανεισμό. 5% των επιχειρήσεων έχουν πρόσβαση και το ίδιο ποσοστό περίπου έχει πρόσβαση και στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η οικονομία δουλεύει για τις τράπεζες και όχι οι Τράπεζες για την Οικονομία. Είναι καλό για την Οικονομία τα αυξημένα συσσωρευμένα κέρδη των τραπεζών; Βοηθήθηκαν επιχειρήσεις; Αυξήθηκαν οι επενδύσεις; Τίποτα δεν έγινε.

Από Καρφίτσα για αντιπαράθεση με ΝΔ:
Ο κ. Παππάς σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «πολιτική αφασία» είπε. «Να περιμένει εκπλήξεις ο κ. Μητσοτάκης. Έχει αμφισβητηθεί δομικά εσωκομματικά. Είναι δέσμιος και αυτό έχει κόστος στα εθνικά μας συμφέροντα. Το καθοδικό σπιράλ δεν έχει τελειώσει για την ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει την αντεπίθεση του».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ για την σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ:
Επέμεινε ότι το «μοντέλο» που θα οδηγήσει στην εκλογική συνεργασία της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη προϋποθέτει την κοινή δράση σε επίπεδο κοινωνίας - συνδικάτων - αυτοδιοίκηση και Βουλής. «Εμείς περιγράψαμε με σαφήνεια και μάλιστα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές τα βήματα για να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και για να είναι οι συνεργασίες θεμελιωμένες πρέπει να υπάρξει η συνεργασία στο κοινωνικό επίπεδο, στα συνδικάτα, αυτοδιοίκηση και βουλή. Είπα ότι δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα έχουμε κοινή πρωτοβουλία για κατάργηση χαρατσιού στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ή μια κοινή πρωτοβουλία για μείωση τραπεζικών προμηθειών» είπε.

Για το μεταναστευτικό και την απόφαση της Γερμανίας:
Όταν υπεγράφη το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης η ΝΔ πανηγύριζε. Αυτό έλεγε πως οι αιτούντες άσυλο θα πηγαίνουν στη χώρα πρώτης υποδοχής. Η Γερμανία υπό την πίεση των πολιτικών εξελίξεων προβαίνει σε αυτή την πρωτοβουλία. Τον καιρό της δικής μας διακυβέρνησης, υπήρξε Ευρωπαϊκή συμφωνία για μετεγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων προς άλλες χώρες. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε πρωτοβουλία. Πρέπει να γίνουν πολλά βήματα στην ΕΕ προς την ομοσπονδιοποίηση. Να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως το ναυάγιο της Πύλου.

Από την ΕΦΣΥΝ για την οικονομία και τις τηλεοπτικές άδειες:
Για το 13-0 (απόφαση καταδίκης του Ειδικού Δικαστηρίου), ο κ. Μητσοτάκης έχει εφαρμόσει κατά γράμμα τον νόμο Παππά με μόνη εξαίρεση την καταβολή των χρημάτων. Ήταν μεθόδευση, ως επιχείρημα έχει καταναλωθεί. Για τα φορολογικά, ο Μητσοτάκης δουλεύει τους πολίτες γιατί δεν είναι νέα μέτρα αυτά που ανακοινώνει.

Από Ναυτεμπορική για την οικονομική ανάπτυξη και την φοροδιαφυγή: Ο κ. Παππάς επέμεινε πως είναι άδικη η τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματικών. «Είναι άδικο και στερεότυπο που έχει εργαλειοποιηθεί ότι η φοροδιαφυγή αφορά τις συγκεκριμένες κατηγορίες» είπε για να προσθέσει «Πρέπει η κυβέρνηση να καταργήσει το τεκμαρτό χαράτσι. Δεν είναι δημοσιονομικός ο λόγος που η κυβέρνηση το επέβαλε». Ο ίδιος αμφισβήτησε την θετική πορεία που καταγράφει η εθνική οικονομία και ζήτησε την περαιτέρω στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Για τα Τέμπη:
Καλώς τα στελέχη μας είπαν πως πρέπει να γίνει κακούργημα το μπάζωμα στα Τέμπη. Έγινε με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κοινωνία ανατριχιάζει με την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι εκεί κάποιος, κάτι θέλει να κρύψει. Θα περίμενα μεγαλύτερο μέτρο όταν αξιολογούν τις δηλώσεις των συγγενών των θυμάτων. Η εγκληματική διάσταση είναι η εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου. Δεν είναι το θέμα του σταθμάρχη, είναι ότι όλα αυτά είναι απότομα μίας μεθοδευμένης εγκατάλειψης. Λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, ο κ. Καραμανλής είχε εξαγγείλει τρία ΣΔΙΤ για τον σιδηρόδρομο. Ποιο είναι το επιχείρημα με βάση το οποίο θα μπορούσε να σταθεί τέτοιος διάλογος; Η κατάσταση το δικτύου. Από Αθήνα σε Κόρινθο, δεν λειτουργεί η σηματοδότηση.

Από Παραπολιτικά για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στην μαύρη οικονομική τρύπα που αντιμετωπίζουν τα κομματικά ΜΜΕ που έχει προκαλέσει την παύση μισθών στους εργαζόμενους. Όπως είπε, «Καλώ μέλη και φίλους τους ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν οικονομικά τα ΜΜΕ που είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πολύ μεγάλη αξία να είναι ισχυρή η φωνή της αριστεράς. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο καταβολής δεδουλευμένων. Είμαι σε θέση να σας πω΄ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού. Είμαστε κόμμα που δεν έχει δανειστεί ούτε έχουμε φιλοδοξία να φτάσουμε το μισό δις που έχει η ΝΔ. Ένας δανεισμός που θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και να ανασυγκροτήσουμε τα ΜΜΕ είναι κάτι που εξετάζουμε και θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουμε». Παράλληλα στις αναφορές που ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο” είπε “Τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που περιγράψατε τους περιστρέφουμε σε όσους τους εκτοξεύουν εναντίον μας. Με κάνει αισιόδοξο το γεγονός ότι έχουμε αποφάσεις καταστατικό και πολιτική ευθύνη και θα το αποδείξουμε. Δεν το έχουμε αποδείξει ακόμα αλλά θα το αποδείξουμε».

Από το Action24 και το Newsbomb.gr για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ:
Η συλλογική απόφαση του κόμματος λέει πως θέλουμε να φτιάξουμε προοδευτικό μέτωπο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Αυτό μπορεί να γίνει με συνεργασία σταθερή με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει να απεμπολήσει την εικόνα ενός κόμματος που αντλεί στελέχη ο Μητσοτάκης.

Από το documento για στοιχεία της ΕΕ σύμφωνα με τα οποία ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι χαμηλός και η φορολογική επιβάρυνση αυξημένη: Ο κ. Παππάς επικαλέστηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με φορολόγηση υπερκερδών και τον έλεγχο τιμών σε όλη την αλυσίδα (λιανεμπόριο και χονδρική). «Έχω εκπλαγεί από τον τρόπο που διεξήχθη η συζήτηση από εκείνη την στιγμή. Η ΝΔ αντέδρασε να είμαστε η πρώτη δύναμη που πρότεινε φορολόγηση κερδών και μείωση συντελεστών. Η αύξηση των δημόσιων εσόδων από το ΦΠΑ είναι τεράστια. Πλεόνασμα 4 δις ευρώ παραπάνω από τον στόχο που είχαμε. Ο κ. Μητσοτάκης δεν συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνούσε θα ήταν ίσως ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι. Δεν συμφωνεί με την πρόταση μας λοιπόν, όμως, δεν μπορεί να μειώσει ούτε ένα φόρο; Θέλει να εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Γι αυτό και αφήνει να αυξάνεται το κόστος. Παράλληλα αναπτύσσει μηχανική στην χρηματοδότηση που τους αποκλείει από προοπτική να έχουν ρευστότητα. Αυτό υλοποιεί η κυβέρνηση. Δεν είναι θέμα καλοσύνης. Είναι μια πολιτική που αποτυπώνεται στο σχέδιο Λυσαρίδη» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε «το σχέδιο αυτό το είδαμε κυρίως από το 2023 και μετά γιατί την πρώτη τετραετία καλύφθηκε από την πανδημία και τα χρήματα που μοιράστηκαν».

Από το STAR για τις κατηγορίες πως «πούλησε» τον Κασσελάκη στην ΠΓ: Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μη ελεγκτές εξουσίες, όλες μπορούν να ανακληθούν. Και αλοίμονο αν θεωρούσα πως εφόσον εκλεγώ, θα ασκώ τα όποια δικαιώματά μου χωρίς έλεγχο.

Απο το Attika tv κατατέθηκε η ερώτηση για τις ρεαλιστικές πιθανότητες συγκλίσεων των προοδευτικών δυνάμεων: Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τις εκλογικές εξελίξεις στη Γαλλία με την συνεργασία των κομμάτων της ευρύτερης Αριστεράς και κεντροαριστεράς. «Η Γαλλία είναι παράδειγμα που πρέπει να κοιτάμε με ενδιαφέρον . Να κοιτάμε και θετικές και αρνητικές πτυχές. Η Θετική ότι ανέτρεψε τα προγνωστικά των εκλογών που ήθελαν την Λεπέν και τα αρνητικά ‘οτι η συζήτηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων δεν έγινε εγκαίρως και νωρίς. Την ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσουμε και εμείς και τα όμορα κόμματα και είναι λογικό να υπάρξουν αντεγκλήσεις και διεκδικήσεις. Οι πολίτες όμως περιμένουν απαντήσεις στα μείζονα» είπε ο κ. Παππάς.

Η Γεωργία Σαδανά για το Πρώτο Θέμα και το protothema.gr κάλεσε τον κ. Παππά να απαντήσει αν η «προοδευτική εκλογική συνεργασία» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα εκλεγεί στην ηγεσία του: «Είναι λίγο επικίνδυνη η ερώτηση γιατί ότι και να πω θα εκληφθεί ως παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος» σημείωσε αρχικά ο κ. Παππας για να προσθέσει «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την προοπτική μιας μεγάλης συνεργασίας. Θεμέλιο των πρωτοβουλιών αυτών θα πρέπει να υπάρξει και στην κοινωνία και την Βουλή. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ να πάρουμε πρωτοβουλία για κατάργηση φορολογικού χαρατσιού στους ελεύθερους επαγγελματίες - τεκμαρτό. Για να δούμε τι γίνεται με χρεώσεις τραπεζών προμήθειες για τις οποίες ο Χατζηδάκης απειλεί ότι θα φορολογήσει. Εκεί θα μας κρίνει ο λαός».

Από ΣΚΑΪ και Καθημερινή για τις αναφορές των 87 για παραπομπή Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας: Συναποφασίζουμε με βάση το καταστατικό μας.

Από τον ALPHA για την πολιτική γραμματεία και την έκπτωση Κασσελάκη: Ήταν καθαρή διαδικασία, πρέπει να υπάρξει ηρεμία και πολιτικοποίηση της συζήτησης. Το κόμμα για να πετύχει τους στόχους του πρέπει να αποτελεί έναν αποτελεσματικό συνδυασμό πείρας και φρεσκάδας για να κυβερνήσει.

Από το Open για το εάν στηρίζει Κασσελάκη: Ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει για το αν θα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη επικαλούμενος όπως είπε τον θεσμικό του ρόλο. «Θα ήθελα να αντιληφθείτε την θεσμική υποχρέωση να απαντώ πάνω στο πλαίσιο συλλογικών μας αποφάσεων. Αυτές τις αποφάσεις επιχείρησα να διαφυλάξω και να υπηρετώ και θα συνεχίσω να κάνω» ανέφερε.

Από το euro2day για το γιατί να επιλέξει κάποιος τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι να αλλάξει η ηγεσία και για τον νέο ΠτΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει τα απόνερα των εκλογών του 2023. Στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, η πείρα των ετών δείχνει πως πρέπει να βρίσκονται άτομα με αυξημένη πολιτική πείρα. Στεφανόπουλος, Παπούλιας, Παυλόπουλος, ανταποκρίθηκαν σε αυτό που περίμενε η κοινωνία από έναν ΠτΔ. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις, εμείς που προτείναμε ένα πρόσωπο από την κεντροαριστερά, τώρα, γιατί να μην προτείνει ο κ. Μητσοτάκη ένα πρόσωπο από την Αριστερά.

Από ΑΝΤ1 για τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος που επι ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε από μικρό κόμμα πρωταγωνιστική δύναμη» σημείωσε ο κ. Παππάς για να προσθέσει «Αυτό που θα ήταν λειτουργικό στον δημόσιο διάλογο είναι κάποιοι να μην τον επικαλούνται ούτε να τον ερμηνεύουν. Ο ίδιος όταν θέλει να πει κάτι το κάνει δημόσια» Ο κ. Παππας τόνισε επίσης «Θεωρώ προσωπικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο για την χώρα και την Αριστερά έχει διεθνή ακτινοβολία που μπορεί να βελτιώσει και το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας».

Από Mega για τον Στέφανο Κασσελάκη: Όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά, και του προέδρου. Δεν νοείται, ότι τι καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Η ΠΓ έκανε μία διαδικασία χωρίς καμία ένσταση και έφερε ένα αποτέλεσμα. Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και θα προχωρήσουμε σε νέα εκλογή.

Από Αυγή για την αγορά ενέργειας: Ο κ. Παππάς απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να γίνει επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. «Είναι σαφές ότι ανεξάρτητα των προθέσεων έχει διαμορφωθεί τεράστια στρέβλωση στην αγορά που έχει αρνητικές συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συγκεντρώνεται πολύ μεγάλος πλούτος σε λίγες εταιρείες ενέργειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ νωρίς χωρίς να ανακαλύπτει την Αμερική διατύπωσε σειρά προτάσεων που είχαν ήδη σπεύσει από την άνοιξη 2022 να υιοθετήσουν άλλες χώρες. Πολιτικές έξω από το κουτί συνηθισμένων πρακτικών της ΕΕ αλλά έγιναν πολιτική χωρών που ήθελαν να υποστηρίξουν την εθνική τους οικονομία. Μιλάμε για ορισμό ανώτατου κέρδους στο επίπεδο διύλισης. Ακόμα και κρατικοποίηση εταιρειών ενέργειας όπως έκανε η κυβέρνηση του μακρών στην Γαλλία. Πολλές εταιρείες στην Γερμανία έχουν κρατική παρέμβαση. Εδώ έγινε το αντίθετο. Έχουμε την ιδιωτική ΔΕΗ που αντί να εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις απολογείται στους μετόχους της. Είναι πρωτοπόρα η ΔΕΗ επι Μητσοτάκη στην κούρσα ανόδου τιμών ενέργειας. Απαιτείται μέτωπο λογικής απέναντι στην ακρίβεια. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι οι πανηγυρισμοί Χατζηδάκη ότι είμαστε η καλύτερη οικονομία. Είδαμε όμως ότι η κατάταξη αυτή οφείλεται στις χρηματηστριακές επιδόσεις. Δηλαδή τράπεζες εταιρείες ενέργειας και λίγους παίκτες στο λιανεμπόριο» ανέφερε για να προσθέσει «αυτό είναι κάτι θετικό και την οικονομία μας; Όχι. Συμπιέζει ακόμα και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ένας μαγαζάτορας πληρώνει διπλά την κρίση γιατί και ο πελάτης έχει πρόβλημα ρευστότητας και ό ίδιος αυξημένα κόστη. Τα κέρδη να φορολογηθούν και διατίμηση να μπει και να τολμήσουμε να μπει η ΔΕΗ υπό Δημόσιο έλεγχο».

Από εφ. Μακεδονία για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τα δυσμενή δημοσκοπικά αποτελέσματα, καταφέραμε στις ευρωεκλογές να φτάσουμε ένα ποσοστό που μας έφερε πρωταγωνιστές στην συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την κυβέρνηση. Να είμαστε ο ανταγωνιστικός πόλος στη Νέα Δημοκρατία. Ραγδαία η φθορά της κυβέρνησης. Μετά τις ευρωεκλογές η φθορά της ΝΔ ήταν τέτοια που δεν περίμενα.

Από ΕΡΤ3, για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση και κουβέντα. Για την ουσία των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν απόνερα της οικονομικής κρίσης, είναι βρόγχος για τα νοικοκυριά.

Κλείσιμο
Ο Νίκος Παππάς πριν ξεκινήσει να δέχεται ερωτήσεις έκανε μία εισαγωγική τοποθέτηση, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αναφορές στο Δημογραφικό, στις πυρκαγιές και την ακρίβεια. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και τη στέγαση.

Ειδήσεις σήμερα:

My Style Rocks: Ποιες είναι οι 8 fashionistas που μπαίνουν την πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα

Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince - Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ

Ιωάννης Διώτης: Πέθανε ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης