Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στην ευθύνη του ως η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης

Πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες βρίσκεται η ανάγκη απάντησης στις ανάγκες του λαού, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην εισηγητική του τοποθέτηση πριν τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Στα ζητήματα της στεγαστικής κρίσης και του ιδιωτικού χρέους εστίασε ο κ. Νίκος Παππάς κατά την εισηγητική του τοποθέτηση πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε την αποστολή εκπροσώπησης του κόμματος στην Θεσσαλονίκη λόγω του σφοδρού εμφυλίου που μαστίζει την Κουμουνδούρου, είπε αρχικά: «Απευθυνόμαστε ως φορείς της πραγμάτωσης του δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και λέμε ξεκάθαρα ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική πολιτική. Για να μην παρακολουθούμε εκατοντάδες στρέμματα να καίγονται και την φωτιά να σταματά στην θάλασσα. Για να μην παρακολουθούμε εικόνες με εκατοντάδες τόνους ψαριών νεκρών, όπως στον Παγασητικό. Για να μην παρακολουθούμε εγκλήματα όπως των Τεμπών. Για να μην παρακολουθούνται παρανόμως υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων αρχηγοί του στρατού.

Για να μην παρακολουθούμε την στατιστική υπηρεσία να μας λέει ότι οι γεννήσεις είναι χιλιάδες λιγότερες από τους θανάτους. Για να μην είμαστε η τελευταία χώρα στην αγοραστική δύναμη και πρωταθλητές στο κόστος ενέργειας. Για να μην απαιτείται το μισό εισόδημα για την στέγαση. Για να μην αποκλείονται από το ταμείο ανάκαμψης το 95% των επιχειρήσεων. Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι όμως η μοίρα του ελληνικού λαού. Δε είναι δεδομένη η εικόνα της Ελλάδας που γερνά και δεν καλύπτει τις ανάγκες. Είναι η δυστοπία που θα ανατρέψουν οι προοδευτικές δυνάμεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Παππάς συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στην ευθύνη του ως η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης. Καταθέτει προτάσεις. Πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες βρίσκεται η ανάγκη απάντησης στις ανάγκες του λαού. Πιστεύουμε βαθειά ότι αν δεν απαλλαγούμε από τα βαρίδι της οικονομικής κρίσης, δεν θα μπουμε σε κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης και να ανατρέψουμε τα τραγικά δημογραφικά δεδομένα. Καταθέτουμε προτάσεις για στέγη και ιδιωτικό χρέος. Προτάσεις προοδευτικής σύγκλισης και ελπίδας».

Για την στεγαστική κρίση ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε: «Η πολιτεία προστατεύει εγγυάται και οικοδομεί. Αποτρέπουμε πλειστηριασμούς και προστατεύουμε πρώτη κατοικία. Πρόγραμμα εγγυοδοσίας με κλιμακωτά φορολογικά κίνητρα ενθαρρύνουμε ενοικίαση σπιτιών και από έσοδα από βραχυχρόνια μίσθωση (700 εκατ. ευρώ) αναπτύσσουμε πλέγμα μέτρων όπως αύξηση επιδότησης ενοικίου, επιδότηση στεγαστικών δανείων και πρόγραμμα φοιτητικής στέγης».

Για το ιδιωτικό χρέος είπε: «Το προϊόν εξωδικαστικού μηχανισμού καθίσταται υποχρεωτικό και για δανειστή. Στο εγγυοδοτικό σχήμα ΗΡΑΚΛΗ οι εγγυήσεις Δημοσίου θα εξαρτώνται και από την πολιτική των σέρβισερς. Οι πολίτες δικαιούνται μέλλον που δεν θα τους πνίγει το χρέος. Η συλλογική μας απόφαση και κοινή βάση από όπου εκκινούμε και προστρέχουμε λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκης. Η χώρα θα αλλάξει πορεία με προοδευτική στροφή και συστράτευση. Προϋπόθεση ο οργανωμένος και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδήσεις σήμερα:

Η καταιγίδα Boris χτυπά την ανατολική και κεντρική Ευρώπη: Πέντε νεκροί, εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα


Κωνσταντίνος Αργυρός: Από μικρός ήθελα να κάνω οικογένεια, τα παιδιά χρειάζονται αγάπη κι υπομονή


Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr