Απόστολος Γκλέτσος: Αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάω σπίτι μου, θα είμαι με τα χίλια με τον Πολάκη

Πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει το παράδειγμα της ελληνικής επανάστασης όπου «γινόταν το "μάλε-βράσε" αλλά για τον κοινό σκοπό έσκυψαν το κεφάλι και τα κατάφεραν»

Το παράδειγμα της ελληνικής επανάστασης στην οποία «γινόταν το "μάλε-βράσε" αλλά για τον κοινό σκοπό έσκυψαν το κεφάλι και τα κατάφεραν» ζήτησε ο Απόστολος Γκλέτσος να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει σπίτι του ενώ αν εκλεγεί ο Παύλος Πολάκης «θα είμαι με τα χίλια μαζί του».

«Αν εκλεγεί ο Κασσελάκης ξανά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάω σπίτι μου και δεν θα ασχοληθώ ξανά με την πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γκλέτσος.

Όπως είπε για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει σχέση με την πολιτική. Εκάνα απόλυτα λάθος που τον στήριξα, τότε ψάχναμε έναν νέο πρόεδρο. Του μίλησα σε προσωπικό επίπεδο και του είπα τα λάθη του. Προσπάθησα να τα πω και δημόσια αλλά δεν... Θέλω να είναι υποψήφιος για να καταλάβουν αυτοί που τον ψήφισαν ώστε να μην έχουμε άλλα πράγματα».

Ερωτηθείς, δε, για τα λάθη του κ. Κασσελάκη απάντησε «ασχολιόταν καθημερινά να κάνει επίδειξη πλούτου και ευμάρειας από κανάλι σε κανάλι. Αυτά δεν είναι για έναν αριστερό πρόεδρο κόμματος. Του είπαμε ότι μπορείς να έχεις χρήματα αλλά πάγωσέ τα και στρατεύσου. Έλεγε πράγματα που δεν στέκουν. Αν αθροίσει κανείς όσα έδινε, δημοσιονομικά πέφταμε έξω».



Σύμφωνα με τον Απόστολο Γκλέτσο «όταν μιλάγαμε με τον Κασσελάκη ιδιωτικά δεν σου έλεγε όχι. Αλλά αν το έλεγες δημόσια για να ακουστείς, η μόνιμη τακτική του ήταν να λέει με υπονομεύει ο Τσίπρας. Καμία σχέση. Κανένας Τσίπρας δεν ήρθε ποτέ να μας πει κάτι».

Στην ερώτηση, ωστόσο, τι θα κάνει αν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί ο Παύλος Πολάκης, ο Απόστολος Γκλέτσος ήταν ξεκάθαρος: «Θα είμαι μαζί του με τα χίλια. Κάθε άνθρωπος ανάλογα με τη θέση φοράει και ένα κοστούμι. Σαφέστατα θα αλλάξει. Άλλο είναι τώρα που σκάει επειδή φιμώνεται και άλλο ο Πολάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας γενικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το κόμμα αυτό ήρθε για να εξυπηρετήσει το δόγμα Ανιέλι "όσα δεν μπορεί η δεξία, τα κάνει η αριστερά". Σκληρό δόγμα αλλά το κάναμε γιατί έπρεπε για την πατρίδα, ήταν μια πατριωτική πράξη. Δεν μπορούσε ο Σαμαράς να περάσει το τρίτο μνημόνιο, έπρεπε να το περάσει ο Τσίπρας, το χρειαζόμασταν» για να προσθέσει ότι «αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός θα έλεγα πάμε στη δραχμή, δεν το έχουμε ανάγκη το μνημόνιο γιατί έχουμε τους εφοπλιστές. Θα έφτιαχνα μια κρατική ελληνική τράπεζα που θα παίζει με τους εφοπλιστές».

«Γυρίζουμε τώρα σελίδα. Για μένα είμαστε ένα αριστερό κόμμα. Εάν μας θέλει το ΠΑΣΟΚ ας έρθει, αν θέλουν ορισμένα στελέχη ας έρθουν» κατέληξε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Ποιος είναι ο 58χρονος που επιχείρησε να τον πυροβολήσει ενώ έπαιζε γκολφ

Βίντεο: Ενοχλημένη η Σακίρα με θεατές που τραβούσαν βίντεο κάτω από το φόρεμά της, έφυγε από τη σκηνή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr