ALCO: Στο 23,7% η ΝΔ, στο 13,2% το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

ALCO: Στο 23,7% η ΝΔ, στο 13,2% το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ επί των εγκύρων - Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση - Η εταιρεία δίνει προβάδισμα 5,6 μονάδων σε Ανδρουλάκη έναντι Δούκα - Το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι το κόμμα θα πάει καλύτερα με Κασσελάκη - Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

dimoskopisi_xr
Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό - 9,1% - στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ - στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών. 

Άνοδο εμφανίζει η Ελληνική Λύση, που είναι πλέον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, ΜΕ 9,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Φωνή Λογικής, που ξεπερνά οριακά την Πλεύση Ελευθερίας. 

Δείτε την παρουσίαση της μέτρησης: 




Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% λένε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.  

Τι λέει η μέτρηση για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,6 μονάδων από τον Χάρη Δούκα κατέγραψε για τον Νίκο Ανδρουλάκη η ALCO, ενώ βρήκε την Άννα Διαμαντοπούλου στο 17,2% και τον Παύλο Γερουλάνο στο 9,4%. Μάλιστα, η εταιρεία δείχνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επικρατεί απέναντι όλων στο σενάριο του β' γύρου. 

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι η ALCO ζήτησε από τους πολίτες που δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος  να πουν αυθόρμητα (δηλαδή χωρίς λίστα) με ποιον θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί με 31%, ακολουθούν με 15% οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και ο Σωκράτης Φάμελλος καταγράφηκε στο 9%. Ακολουθούν οι αναφορές στον Νίκο Παππά (7%) και στον Παύλο Πολάκη, στο 6%. 

Δείτε την έρευνα: 


dimoskopisi_01
dimoskopisi_02
dimoskopisi_03
dimoskopisi_04
dimoskopisi_05
dimoskopisi_06
dimoskopisi_07
dimoskopisi_08
dimoskopisi_09
dimoskopisi_10
dimoskopisi_11


Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Σε 11 εβδομάδες παίζονται όλα στην Κεντροαριστερά: Ποιος ζει (και) ποιος πεθαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί, €3,5 εκατ. η ζημιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης