ALCO: Στο 23,7% η ΝΔ, στο 13,2% το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ επί των εγκύρων - Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση - Η εταιρεία δίνει προβάδισμα 5,6 μονάδων σε Ανδρουλάκη έναντι Δούκα - Το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι το κόμμα θα πάει καλύτερα με Κασσελάκη - Δείτε την παρουσίαση της έρευνας

Το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει η μέτρηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό - 9,1% - στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Άνοδο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ - στο 13,2%, δηλαδή  ποσοστό μεγαλύτερο των ευρωεκλογών. 

Άνοδο εμφανίζει η Ελληνική Λύση, που είναι πλέον δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, ΜΕ 9,4% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άνοδο εμφανίζει και η Φωνή Λογικής, που ξεπερνά οριακά την Πλεύση Ελευθερίας. 

Δείτε την παρουσίαση της μέτρησης: 




Η μέτρηση αποτυπώνει μία εικόνα κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς το 85% δηλώνει ότι βλέπει τις τιμές να αυξάνονται και το 48% λένε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις οικογένειές τους.  

Τι λέει η μέτρηση για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,6 μονάδων από τον Χάρη Δούκα κατέγραψε για τον Νίκο Ανδρουλάκη η ALCO, ενώ βρήκε την Άννα Διαμαντοπούλου στο 17,2% και τον Παύλο Γερουλάνο στο 9,4%. Μάλιστα, η εταιρεία δείχνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επικρατεί απέναντι όλων στο σενάριο του β' γύρου. 

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι η ALCO ζήτησε από τους πολίτες που δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος  να πουν αυθόρμητα (δηλαδή χωρίς λίστα) με ποιον θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατεί με 31%, ακολουθούν με 15% οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και ο Σωκράτης Φάμελλος καταγράφηκε στο 9%. Ακολουθούν οι αναφορές στον Νίκο Παππά (7%) και στον Παύλο Πολάκη, στο 6%. 

Δείτε την έρευνα: 



Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Σε 11 εβδομάδες παίζονται όλα στην Κεντροαριστερά: Ποιος ζει (και) ποιος πεθαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί, €3,5 εκατ. η ζημιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr