Τουρκία - Επίθεση Τσελίκ στον Δένδια: Είναι προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο

Τουρκία - Επίθεση Τσελίκ στον Δένδια: Είναι προβοκάτορας, τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο

Δεν άρεσαν στην Άγκυρα οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας από το Καστελόριζο - Σαμποτάρει τον διάλογο Ελλάδας και Τουρκίας, για τον οποιο έχουν μιλήσει Μητσοτάκης και Ερντογάν, είπε ο Τσελίκ

omer_tselik
Η προ ημερών παρουσία του Νίκου Δένδια στο Καστελόριζο και οι δηλώσεις που έκανε από εκεί για την ΑΟΖ και την ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων, ενόχλησαν την Άγκυρα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ.

Με προκλητικό λόγο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας χαρακτήρισε «προβοκάτορα» τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας πως «τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο».

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Ο προβοκάτορας Δένδιας έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όριά του. Πήγε στο Καστελλόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τους εξοπλισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία» είπε αρχικά ο Τσελίκ.

«Τα λόγια του δεν μπορούν να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που είναι κατά του διαλόγου. Το λόμπι του χάους θέλει να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διάλογο. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη πως πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο. Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει πράγματα στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας και αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.


Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παππάς είχε προειδοποιήσει τον Stefanos ότι θα έχανε στην Κεντρική Επιτροπή - Τον κατηγορούν για «προδοσία»

Καλώς ήρθες φθινόπωρο - Βροχές από αύριο και για την υπόλοιπη εβδομάδα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης