Βουλευτής των Σπαρτιατών πήγε με μπράβους σε δημοτικό συμβούλιο στην Πεντέλη

«Να φύγουν οι φασίστες τώρα έξω από το δημοτικό συμβούλιο», φώναζε μια γυναίκα 

Χάος επικράτησε χθες Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο στην Πεντέλη που είχε ως κεντρικό θέμα την καταστροφική φωτιά του περασμένου μήνα.

Η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου κάλεσε στη συνεδρίαση όλους τους βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών, εκ των οποίων ανταποκρίθηκαν η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ, η Αφροδίτη Κτενά από το ΚΚΕ και ο Αθανάσιος Χαλκιάς από τους «Σπαρτιάτες».

Ωστόσο, ο ακροδεξιός βουλευτής Α’ Αθηνών εμφανίστηκε στη συνεδρίαση με δύο σωματοφύλακες, προκαλώντας την αντίδραση πολλών. Μεταξύ αυτών και η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Κουρή, η οποία είναι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πρόσκειται στο ΚΚΕ. 

Επί πέντε ολόκληρα λεπτά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Χαλκιάς υποστήριζε ότι η οικογένειά του ζει στην Πεντέλη 100 χρόνια και άρα δικαιούται να λαμβάνει μέρος στη συνεδρίαση, ενώ η επικεφαλής της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος επιχειρηματολογούσε ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι τα... παιδιά του καταδικασμένου Κασιδιάρη και κακώς προσεκλήθη εκπρόσωπός του στη συνεδρίαση.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η στάση της δημάρχου Πεντέλης Νατάσας Κοσμοπούλου η οποία υπερασπίστηκε τον βουλευτή των Σπαρτιατών και έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν ξέρει πως μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη φυλακή έπειτα από αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



Δείτε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο:




Διαβάστε τους διαλόγους:


Βουλευτής Χαλκιάς: Φασίστας είναι τα μούτρα σου, είμαι εκλεγμένος
Κουρή (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Πεντέλης): Καλέσατε φασίστες!
Δημοτικός σύμβουλός (κάθεται εξ ευωνύμων της δημάρχου): Όπως έρχεται ο κόσμος έρχονται όλοι, είναι δημόσια συνεδρίαση
Κουρή: Έχετε ευθύνη που φέρατε τους φασίστες! Είναι ξεκάθαρο, τα παιδιά του Κασιδιάρη που ηγείται εγκληματικής οργάνωσης, να φύγουν οι φασίστες τώρα μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, δεν θα ανεχτούμε ανθρώπους που σκοτώσανε εργάτες, μετανάστες. Τώρα να φύγουνε, έχετε ευθύνη που τους καλέσατε
Νατάσα Κοσμοπούλου (δήμαρχος Πεντέλης): Το αν κάποιος είναι φασίστας ή όχι κρίνεται απ΄τη συμπεριφορά του
Γεωργία Κουρή: Βρίσκονται στη φυλακή, έχει κριθεί απ' την ελληνική δικαιοσύνη
Δήμαρχος Πεντέλης: Δεν το ξέρω αν είναι έτσι...
Δήμαρχος Πεντέλης (απαντώντας σε άλλη παρέμβαση): Αν είναι υπόδικος κύριε όπως λέτε, θα καταδικαστεί, δεν προσβάλλουμε άνθρωπο ειδικά αν εκπροσωπεί έναν χώρο(!!!), δεν έχει σημασία αν ταιριάζουμε ή όχι
Δήμαρχος Πεντέλης: Ζει (σσ, εννοεί τον βουλευτή Χαλκιά) απ' όταν γεννήθηκε στα Μελίσσια και στην Πεντέλη
Βουλευτής Χαλκιάς: «Είμαι γέννημα θρέμμα του Πεντελικού όρους». Και συνεχίζει απευθυνόμενος στην Γεωργία Κουρή και άλλους παριστάμενους που του ασκούσαν κριτική: «Αποδεικνύεις περίτρανα ότι ο φασισμός είναι νοοτροπία και η νοοτροπία σου είναι φασίζουσα! Εχεις δει ομιλίες μου στη Βουλή να μην σέβομαι τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό;»

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε μια μέρα μετά τον θάνατο της 29χρονης κόρης της η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince

Πολλές βροχές στα δυτικά και βόρεια και ζεστές θάλασσες για όσους συνεχίζουν τα μπάνια τους, λέει ο Κολυδάς

Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr