Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Σεούλ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Σεούλ

«Το δικό σας παράδειγμα έχει τόσο μεγάλη σημασία, η προσπάθεια είναι πολύ δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός 

arthrou-mitsotakis-omada
Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο θα διεξαχθεί από 21-28 Σεπτεμβρίου στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

«Αυτή είναι τελικά και η επιβράβευση όλης της προσπάθειας που έχετε κάνει. Γιατί αυτή η διαδρομή είναι δύσκολη, δυστυχώς όλες οι ιστορίες δεν είναι ιστορίες επιτυχίας. Γι’ αυτό και το δικό σας παράδειγμα έχει τόσο μεγάλη σημασία για αυτούς οι οποίοι θα ακολουθήσουν μετά από εσάς, ότι αυτή η προσπάθεια τελικά είναι πολύ δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αθλητές για την προσωπική τους διαδρομή και τον ρόλο του αθλητισμού στη ζωή τους, αλλά και να ενημερωθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στο οποίο η Εθνική Ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007, έχοντας καταφέρει να κατακτήσει εννέα φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play).

«Η ομάδα δεν επιλέγεται με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια αλλά ανταμείβεται η προσπάθεια, η συμμετοχή, ο σεβασμός, η συνέπεια, η προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές μας», σημείωσε από την πλευρά του ο συντονιστής της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, Χρήστος Αλεφάντης.

mitsotakis-omada__2_


Η Εθνική Ομάδα Αστέγων που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σεούλ αποτελείται από επτά παίκτες και μία παίκτρια που προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης «18 ΑΝΩ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης και οι Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Γλούμης - Ατσαλάκης.

mitsotakis-omada__3_
mitsotakis-omada__4_
mitsotakis-omada__5_
mitsotakis-omada__6_
mitsotakis-omada__7_
mitsotakis-omada__8_
mitsotakis-omada__9_
mitsotakis-omada__10_
mitsotakis-omada__11_
mitsotakis-omada__12_
mitsotakis-omada__1_



Ειδήσεις σήμερα

Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Πυρκαγιές σε 20 περιοχές της Πορτογαλίας, 17 νεκροί από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

Διαμπερές τραύμα στο κρανίο έχει ο 69χρονος που χτυπήθηκε με ψαροντούφεκο από τον γιο του στο Βόλο

Ομολόγησε ο Ντομινίκ Πελικό: Παραδέχομαι τις κατηγορίες, είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης