Σκόνταψαν στις λεπτομέρειες του απ' ευθείας διαλόγου στο ντιμπέιτ οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Σκόνταψαν στις λεπτομέρειες του απ' ευθείας διαλόγου στο ντιμπέιτ οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Δεν τα βρήκαν οι εκπρόσωποί τους - Συνεδριάζουν και πάλι αύριο

doukas-androulakis
Σε εκκρεμότητα παραμένει η συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ για την οργάνωση του τηλεοπτικού debate στην ΕΡΤ την προσεχή Τρίτη, καθώς οι εκπρόσωποί τους δεν κατέληξαν σε ένα «δια ταύτα» όσον αφορά στον απευθείας διάλογο.

Οι εκπρόσωποι των έξι υποψηφίων έχουν καταλήξει σε κοινή «γραμμή» σχετικά με τις θεματικές ενότητες, ωστόσο ενώ οι πέντε συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση – όπως λένε πληροφορίες- για τουλάχιστον τρία follow up (ερωτήσεις -παρεμβάσεις των υποψηφίων προς τους συνυποψήφιούς τους και με τη δυνατότητα απάντησης), διαφώνησε η πλευρά Ανδρουλάκη.

«Στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων συμφωνήθηκαν οι θεματικές ενότητες, ωστόσο εκκρεμούν οι ακριβείς κανόνες του απευθείας διαλόγου που έχει προταθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχουν οι υποψήφιοι μεταξύ τους. Η πλευρά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα για έναν δίλεπτο απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, κάτι που θα αποτελεί καινοτομία στην ιστορία των ελληνικών debate και εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ», υποστηρίζουν πάντως στελέχη από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επιμένοντας ότι: «ο Νίκος Ανδρουλάκης «σπάει» το στερεότυπο που θέλει τους νυν προέδρους να επιλέγουν ένα απολύτως προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον».

Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν επίσης ότι θα αναζητηθεί εκ νέου αύριο κοινός τόπος και συμπληρώνουν για το θέμα ότι: «Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι πιθανώς να υπάρξουν λεκτικές παρεκτροπές κατά τον διάλογο, απαντούμε ότι η απευθείας ανταλλαγή απόψεων αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την εσωκομματική διαδικασία, θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, θα είναι κέρδος για την παράταξη και η έως τώρα δημόσια παρουσία όλων των υποψηφίων εγγυάται έναν ευπρεπή και δημιουργικό διάλογο. Όπως εξάλλου και ο συντονισμός της δίλεπτης συζήτησης εκ μέρους των δημοσιογράφων ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία χρόνου».

Κλείσιμο
Η πλευρά του Χάρη Δούκα προσήλθε στη συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας με συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν:

-Ορισμός 5 θεματικών ενοτήτων που αφορούν την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τις σύγχρονες προκλήσεις (κλιματική κρίση), το κράτος και τους θεσμούς καθώς και τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ.

-Τουλάχιστον 3 follow up ερωτήσεις -παρεμβάσεις των υποψηφίων προς τους συνυποψήφιούς τους και με τη δυνατότητα απάντησης, προκειμένου να υπάρξει απευθείας διάλογος στα πρότυπα του πετυχημένου format του debate των περσινών δημοτικών εκλογών στην Αθήνα. «Από την πλευρά μας συμφωνήσαμε για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΡΤ-1 με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης», λένε συνεργάτες του κ. Δούκα, εννοώντας τον Γιώργο Κουβαρά και τον Απόστολο Μαγγηριάδη. Τελικώς η πλευρά Δούκα όπως και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων κατέληξαν στην απόφαση να γίνουν 6 θεματικές, όχι όμως και στο προφίλ και στους κανόνες του απευθείας διαλόγου.»

Το σχόλιο της πλευράς Δούκα

Μετά από τη συνεδρίαση, στελέχη της πλευράς του δημάρχου Αθηναίων σχολίαζαν χαρακτηριστικά: 

Τελικά θέλει ο κ. Ανδρουλάκης ντιμπέιτ;

Γιατί μόνο η πλευρά του κ. Ανδρουλάκη διαφώνησε με το μοντέλο ντιμπέιτ, το οποίο η ΕΡΤ παρουσίασε πρώτη φορά πέρσι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με απευθείας διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και κανόνες, που εξασφαλίζουν ίσο χρόνο για όλους.

Η πλευρά του επιμένει σε απαιτήσεις που δεν σπάνε κανένα στερεότυπο, όπως υποστηρίζει. Απλά θα μετατρέψουν την προσπάθεια συζήτησης σε χάος και μάλιστα ετεροχρονισμένο.
Επισημαίνουμε ότι η πρόταση μας στοχεύει ακριβώς στον απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, αλλά χωρίς διακοπές και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η ενότητα και η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν στους πολίτες να παρακολουθήσουν μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις με αυτό ως οδηγό. 

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
print sharing button
sharethis sharing button






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης