ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο συντονιστής της νομαρχιακής στην Πέλλα - Καταγγέλλει εργαλειοποίηση για καταδίκη της απόφασης καθαίρεσης Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο συντονιστής της νομαρχιακής στην Πέλλα - Καταγγέλλει εργαλειοποίηση για καταδίκη της απόφασης καθαίρεσης Κασσελάκη

Στην Πέλλα πολιτεύται η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη

6312268
Την παραίτησή του από τη θέση του συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, τον νομό στον οποίο εκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, υπέβαλε ο Γιώργος Σγορούδης, ο οποίος στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook καταγγέλλει εργαλειοποίηση των νομαρχιακών οργανώσεων μετά από «την διακίνηση κειμένου (copy paste) καταδίκης της απόφασης της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Σγορούδης το κείμενο με το «διχαστικό ύφος» ψηφίστηκε «χωρίς συνεδρίαση(δια περιφοράς)» προσθέτοντας «διαφωνώ κάθετα με την λογική του κειμένου ότι εκφράζει την πλειοψηφία των μελών. Τα μέλη δεν ρωτήθηκαν ποτέ, γιατί δεν προηγήθηκε καμία γενική συνέλευση της Ο.Μ.».

«Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως αρμοδιότητα των Ν.Ε είναι να εφαρμόζουν της αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής» αναφέρει ο κ. Σγορούδης για την παραίτησή του από τη θέση του συντονιστή στον νομό στον οποίο πολιτεύεται η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία τάσσεται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

sgoroudis-fb
Κλείσιμο

Όλο το κείμενο του κ. Σγορούδη

Έδεσσα 18/9/2024

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

εδώ και τρεισήμισι χρόνια έχω την τιμή, να υπηρετώ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως συντονιστής της Ν.Ε ΠΕΛΛΑΣ. Τρεισήμισι χρόνια γεμάτα ένταση και πυκνά πολιτικά γεγονότα (έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις, αμέτρητες δράσεις και κομματικές εκδηλώσεις, την παραίτηση του ιστορικού ηγέτη της παράταξης Αλέξη Τσίπρα, δύο διασπάσεις και πολλά άλλα). Σε όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου έδωσα όλη μου την ενέργεια στο κόμμα και στην παράταξη, με τα σωστά μου και με τα λάθη μου αλλά πάντα θεσμικά, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Μετά την διακίνηση κειμένου (copy paste) καταδίκης της απόφασης της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής, με την υπογραφή της Νομαρχιακής Επιτροπής, με το οποίο διαφωνώ εντελώς, ήρθε η στιγμή να παραμερίσω και να δηλώσω την παραίτηση μου από συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΠΕΛΛΑΣ και από μέλος της Ν.Ε για τους εξής λόγους:

α) Διαφωνώ πλήρως με την διαδικασία ψήφισης χωρίς συνεδρίαση(δια περιφοράς) του εν λόγω κειμένου β) Διαφωνώ πλήρως με το περιεχόμενο και το διχαστικό ύφος του κειμένου γ) Διαφωνώ πλήρως με τέτοιου είδους πρακτικές από την Ν.Ε δ) Διαφωνώ πλήρως με την λογική να μετατραπούν οι Νομαρχιακές σε μικρές φράξιες ε) Διαφωνώ με την εργαλειοποίηση των Νομαρχιακών και των οργανώσεων για εσωκομματικές κόντρες στ) Τέλος ,διαφωνώ κάθετα με την λογική του κειμένου ότι εκφράζει την πλειοψηφία των μελών. Τα μέλη δεν ρωτήθηκαν ποτέ, γιατί δεν προηγήθηκε καμία γενική συνέλευση της Ο.Μ. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που υπογράφουν το κείμενο εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους. Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως αρμοδιότητα των Ν.Ε είναι να εφαρμόζουν της αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ να κάνετε άμεσα δεκτή την παραίτηση μου και να την κοινοποιήσετε, στο κόμμα, στη Γραμματέα, στα μέλη του Νομού και στο οργανωτικό γραφείο.

Υ.Γ Παραμένω απλό μέλος και στρατιώτης της παράταξης για τους αγώνες ενάντια στην δεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό. Επίσης, θυμίζω πως ήμουν, είμαι και θα είμαι υποστηρικτής της άποψης περί ενιαίας έκφρασης του προοδευτικού χώρου ως μόνη λύση απέναντι στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Εις το επανιδείν...!

Με εκτίμηση ο τέως Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ
Σγορούδης Γεώργιος

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ - Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης