Σπίρτζης: Δεν έχουμε λαγνεία για κομματικές καρέκλες ή την κομματική επιχορήγηση, αυτό το απέδειξε σε 11 μήνες ο Κασσελάκης

«Δεν υπάρχει προσπάθεια αποκλεισμού του Κασσελάκη από τις εκλογές, είναι αποκλεισμός αν ένα κόμμα ζητάει λευκό ποινικό μητρώο και πόθεν έσχες;» δήλωσε ο πρώην υπουργος

Δεν υπάρχει προσπάθεια αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Σπίρτζης μια ημέρα μετά τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι πρόεδροι.



Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης είπε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν έχουμε καμία λαγνεία για κομματικές καρέκλες ή για την κομματική επιχορήγηση. Αυτό το απέδειξε σε 11 μήνες ο Κασσελάκης. Τον νοιάζει μόνο η καρέκλα του. Ένας άνθρωπος που έχει μια Κεντρική Επιτροπή εκλεγμένη από τη βάση να καταθέτει μομφή και να ψηφίζεται, θα έπρεπε να έχει τη συνείδηση ότι το κόμμα δεν τον θέλει»



Όπως είπε «είναι αποκλεισμός αν ένα κόμμα ζητάει λευκό ποινικό μητρώο και πόθεν έσχες; Ξεκίνησε μια συζήτηση για τα αυτονόητα, ο υποψήφιος να σέβεται το καταστατικό, να έχει λευκό ποινικό μητρώο και να έχει υποβάλει πόθεν έσχες»

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό «η συρρίκνωση που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απώλεια σοβαρότητας και τη συνεχή εσωστρέφεια από τον κ. Κασσελάκη έχει απομακρύνει περαιτέρω κόσμο από αυτόν που χάσαμε στις ευρωεκλογές».

Κατά τον ίδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι κομμάτι του προοδευτικού χώρου επομένως «αν κερδίσει ο Κασσελάκης ο προοδευτικός κόσμος θα φύγει. Δύοτελείως διαφορετικοί χώροι σε αντίληψη δεν θα μείνουν μαζί».



Σχολίαζοντας, τέλος, τις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου για αριστερόμετρα είπε «τα στελέχη που βγαίνουν και υπερασπίζονται τον Στέφανο Κασσελάκη είναι συνεργάτες του, δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί που είχαμε τα αριστερόμετρα από αυτούς που έφυγαν, τώρα έχουμε τα δεξιόμετρα από αυτούς που ήρθαν».

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ - Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr