Εκπρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θα μπορέσει να είναι υποψήφιος, εφόσον το επιθυμεί – Τι ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα

«Το αρμόδιο όργανο είναι πάντοτε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκρίνονται όλες οι υποψηφιότητες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παυσανίας Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ.

Για το αν θα μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου, ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε: «Θα μπορέσει σε κάθε περίπτωση, εφόσον το επιθυμεί, να καταθέσει την υποψηφιότητά του και αυτή, εφόσον δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από το αρμόδιο όργανο να εγκριθεί και να προχωρήσει στη διαδικασία. Το αρμόδιο όργανο είναι πάντοτε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκρίνονται όλες οι υποψηφιότητες».

«Είναι μία από τις τρεις στη σειρά για να ολοκληρωθεί η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας – γιατί είναι ένα εισηγητικό όργανο προς την Κεντρική Επιτροπή – αναφορικά με την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και πώς θα φτάσουμε στην εκλογή» συνέχισε εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία. Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ακόμη ότι η ΠΓ «θα κάνει μία εισήγηση η οποία μέχρι στιγμής τείνει να είναι σχεδόν η ίδια – εάν δεν υπάρξει κάτι, το οποίο δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή – με τα κριτήρια τα οποία υπήρχαν και στην τελευταία ίδια διαδικασία εκλογής Προέδρου. (…) Δεν διαφαίνεται κάτι ότι προστίθεται, ούτε ότι αλλάζει είτε προς το αυστηρότερο είτε προς το ελαφρότερο».

Κληθείς να απαντήσει στο «πώς έφτασε ως εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ», κ. Παπαγεωργίου εξήγησε: «Στα κόμματα, όταν υπάρχουν νέες μεταβάσεις ή νέες προσεγγίσεις πολιτικών θεμάτων ή γενικότερα ακόμα και προεκλογικής διαδικασίας, σίγουρα θα υπάρχουν πάντοτε κάποιες τριβές. (…) Δεν υπήρξε η ταύτιση των απόψεων σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η στοχοθεσία για τις ευρωεκλογές, για την πορεία του κόμματος, για το πώς μπορεί να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτούς οι οποίοι προϋπήρχαν και από αυτούς οι οποίοι ήρθαν πρόσφατα».

«Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι μια σταθερότητα επάνω σε αυτό το οποίο πιστεύει και ψηφίζει. Άρα αυτό που θέλουμε εμείς είναι να γεφυρωθεί το χάσμα, όχι να γίνει ένα ρήγμα το οποίο θα οδηγήσει σε μία νέα διάσπαση. Και αυτό είναι εφικτό. Και επειδή είναι εφικτό, προχωράμε ακόμα και σε αυτή την τελείως τελευταία επιλογή, στο να επαναλάβουμε την εκλογική διαδικασία».

Αναφορικά με τις καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου περί μπούλινγκ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Παπαγεωργίου είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν έχουμε κάποιο όργανο το οποίο να εξετάζει καταγγελίες. Ειδικά τόσο σημαντικές. Αυτές πρέπει να βγαίνουν, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και από ‘κει και πέρα να απευθύνονται στους αρμόδιους, οι οποίοι μπορούν να εξετάσουν τέτοιες καταγγελίες. (…) Τουλάχιστον έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί το θέμα δημόσια, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε κάτι παραπάνω. Από εκεί και πέρα, αυτοί οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν είτε σε μία αποσυμπίεση το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε μία νέα ένταση, θα πρέπει πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση να σκεφτούν και τα αποτελέσματά της. Και αυτό ισχύει εκατέρωθεν».

«Όλοι είμαστε στο πλάι αυτών οι οποίοι θέλουν να δείξουν προς τα έξω ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν είτε με λεκτική βία, είτε με προσβολή, είτε με οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του λόγου απέναντι σε κάποιον ο οποίος πρέπει να δεχτεί κάτι».

Σχετικά με την ενδεχόμενη εκλογή του Παύλου Πολάκη και τη πολιτική του δράση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Θα με ανησυχούσε αν σκόπευα να συνεχίσω σε αυτή τη θέση, να υπηρετώ οποιαδήποτε πλατφόρμα και οποιαδήποτε επικοινωνιακή πολιτική υπάρχει. Ως μέλος όμως ενός πολιτικού κόμματος, το οποίο ακούει τη βάση και είναι υποχρεωμένο να αναπροσαρμόσει και τις προτάσεις και την πολιτική πλατφόρμα σε αυτό το οποίο λέει η βάση, δεν με φοβίζει τίποτα σε σχέση με το ποιος βρίσκεται στην κορυφή.

Από τη στιγμή που υπάρχει η ταύτιση αυτών των δύο απόψεων, πάει να πει ότι θα πρέπει να αλλάξει η πορεία της λογικής η οποία κατατίθεται σε σχέση με τις πολιτικές, να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας ή να πάρει μία νέα κατεύθυνση. Αυτό το είχαμε και το τελευταίο διάστημα.

Εάν είναι αυτή η κατεύθυνση που θέλει να δώσει η βάση, θα πρέπει να δούμε γιατί θέλει να δώσει αυτή την κατεύθυνση.
Δεν είναι λίγες οι πιθανότητες να επιθυμεί η βάση μία πιο έντονη κριτική πλέον, γιατί έχοντας περάσει όλο αυτό το διάστημα όπου κατηγορούμαστε ότι δεν είναι έντονη η αντιπολιτευτική δράση και πολύ δυνατός ο λόγος, σίγουρα κάποιος κόσμος ο οποίος βασίζεται στο να ακουστεί η φωνή του στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα απαιτήσει αυτή η φωνή να γίνει δυνατότερη το επόμενο διάστημα και θα πρέπει να το κάνουμε».

Ο κ. Παπαγεωργίου σχολίασε ακόμη το ότι η κα Γεροβασίλη δεν απέκλεισε στο μέλλον μια επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Αυτό ο ΣΥΤΙΖΑ-ΠΣ το ζει καθημερινά, με την καλή έννοια. Ο κ. Τσίπρας έχει παραμείνει βουλευτής, συνεισφέρει και συμφέρει το κόμμα του να συμβάλλει σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη δυναμική που έχει ανάγκη για την προώθηση των θέσεών του».

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Απόστολος Γκλέτσος στην «Πρώτη Λέξη»: Αν ήμουν εκεί όταν ο Κασσελάκης μίλησε για κουκούλες, δεν θα την έβγαζε καθαρή

Στη ρωγμή του χρόνου τα σπίτια μεγάλων λογοτεχνών - Ποιος θα τα σώσει;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr