Γιαννακοπούλου στο protothema.gr: Ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και να κερδίσει τις εκλογές, όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά

Γιαννακοπούλου στο protothema.gr: Ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και να κερδίσει τις εκλογές, όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά

«Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ηγεμόνες και βαρόνοι», απαντά στον Nίκο Ανδρουλάκη

nadia-giannakopoulou-intervuew
Με την πεποίθηση ότι το momentum είναι τώρα για το ΠΑΣΟΚ κινείται η Νάντια Γιαννακοπούλου, η υποψήφια αρχηγός του κόμματος, που έχει κάνει «σημαία» της τις «καθαρές θέσεις» και τον σύγχρονο λόγο για την ανάδειξη μιας πειστικής πρότασης διακυβέρνησης.

Από τη Δυτική Αθήνα, όπου εκλέγεται, ξεκίνησε και συνεχίζει τις περιοδείες της ανά την Ελλάδα, θεωρώντας ότι είναι «ιστορική η ευκαιρία» για το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει τους συσχετισμούς: «με μια Νέα Δημοκρατία να φθείρεται, να αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και να προωθήσει ώριμες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ένα ΣΥΡΙΖΑ σε ασταμάτητα καθοδικό σπιράλ».

Η κυρία Γιαννακοπούλου άρχισε να στέλνει μηνύματα ότι είναι λάθος ο δρόμος διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές μήνες πριν από αυτές, εκφράζοντας με σαφήνεια τις διαφωνίες και τις προτάσεις. Είναι, όπως λέει, υπέρ της άποψης ότι «τα κόμματα δεν προχωράνε με σιωπή κοιμητηρίου», αλλά με ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και συνεχή προσπάθεια συνθέσεων. Για αυτό αντιδρά και απαντά έντονα στις αναφορές περί βαρόνων στο ΠΑΣΟΚ από το Νίκο Ανδρουλάκη, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του. Επιμένει όμως για να το ξεκαθαρίσει: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε βαρόνους που επιβουλεύονται κάποιον, ούτε και βασιλείς . Οι εκλογές δεν κρύβουν κάποια συνωμοσία». Δεν δέχεται δε ότι έγινε παραχώρηση εκλογών από κάποιον αλλά ότι οι εσωκομματικές κάλπες επιβλήθηκαν από την αγωνία να αναζητηθούν τα αίτια της μη κατάκτησης της δεύτερης θέσης και της μη σημαντικής ανόδου των ποσοστών τους , όταν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχαναν 1.350.000 ψήφους.

Με τη συνέντευξή της στο protothema.gr η κυρία Γιαννακοπούλου δηλώνει ρεαλίστρια, «με τόλμη ορμή και πείσμα», υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητά της έχει διακριτή ταυτότητα, απορρίπτοντας τα «ραντεβού στα τυφλά, σε θεωρητικές συνεργασίες για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, προγραμματικές προϋποθέσεις». Αναρωτιέται επίσης «πως μπορεί να συζητούν και να προτείνουν κάποιοι πιθανά από το ΠΑΣΟΚ συνεργασία ή συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει, διαλύεται και βρίσκεται σε vertigo ή και με την Νέα Αριστερά που δίνει αγώνα επιβίωσης». Για εκείνη, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει «ο πόλος της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς και των Μεταρρυθμίσεων» και έτσι να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κλείσιμο
giannakopoulou-mesa


Παρά τον αιχμηρό λόγο της είναι πολύ προσεκτική όταν αναφέρεται στους συνυποψηφίους της- και παρότι στις δημοσκοπήσεις έρχεται πέμπτη ή έκτη στη σειρά, επιμένει να επαναλαμβάνει ότι και στο debate προσέρχεται με τη …λογική ότι μπορεί να περάσει στο δεύτερο γύρο, διότι «σπάνια υπάρχουν κάλπες που δεν κρύβουν εκπλήξεις!». Αυτό πιστεύει και η οικογένειά της, όπως ο σύζυγός της και γνωστός ηθοποιός, Μάξιμος Μουμούρης ο οποίος σε έναν άλλο «ρόλο», του συμβούλου και του οργανωτικού συνεργάτη, την συνοδεύει σχεδόν σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες της ανά την Ελλάδα.

Η υποψήφια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της, παίρνει θέση για την εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν αποκλείει πρόωρες εθνικές εκλογές και περιγράφει το δρόμο που κατά την άποψή της το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να κόψει πρώτο το νήμα. Και ως συνήθως στη συνέντευξή της, δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα, χωρίς υπεκφυγές.

Όλη η συνέντευξη της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο protothema.gr

Κυρία Γιαννακοπούλου προ ημερών ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για βαρόνους και πασαρέλα υποψηφίων αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ. Σας έθιξε προσωπικά; Γιατί;

Ασφαλώς και με έθιξε, όπως φαντάζομαι έθιξε και όλους τους υποψήφιους αλλά και στελέχη με μεγάλη προσφορά στην παράταξη. Ωστόσο το μείζον θέμα είναι πολιτικό, γιατί η απόδοση ιδιοτελών κινήτρων σε πολιτικές πράξεις, που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν δημοκρατικά τον λόγο στα όργανα και στα μέλη του Κινήματος, κρύβει μέσα της τη στρεβλή αντίληψη ότι το κόμμα υπάρχει για την ηγεσία και όχι η ηγεσία για το κόμμα. Δεν είναι έτσι. Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ούτε Ηγεμόνες, ούτε Βαρόνοι, ούτε ασφαλώς όσοι βγήκαμε μπροστά σε αυτή τη νέα αφετηρία είμαστε εκεί για να περιφέρουμε σε «πασαρέλα» την υποψηφιότητά μας. Αντίθετα, εκφράζουμε την αγωνία της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας των 2 εκατομμυρίων και πλέον πολιτών που ενώ γύρισαν μαζικά την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις δεν ένιωσαν ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι σήμερα, μπορεί να εκπροσωπήσει τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους και τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Γι’ αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και όχι τους ψηφοφόρους. Σε αυτό το πλαίσιο οι εκλογές που έρχονται δεν αποτελούν παραχώρηση ή χάρη -όπως περίπου χαρακτηρίστηκαν- αλλά ουσιαστικά την Κοιτίδα αναγέννησης της παράταξής μας.

Είναι γεγονός πάντως ότι η σημερινή ηγεσία αμφισβητήθηκε με το που έκλεισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών. Και από εσάς. Καταρχάς να σας ρωτήσω: ποιοι ήταν οι λόγοι που το ΠΑΣΟΚ κατά την άποψή σας έχασε τον διακηρυγμένο στόχο για τη δεύτερη θέση;

Η αλήθεια είναι ότι για αυτή μου την παρέμβαση στοχοποιήθηκα και στοχοποιούμαι ακόμη. Θα ήθελα να θυμίσω ωστόσο ότι δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία, καθώς μήνες πριν εξέπεμπα ξεκάθαρα το μήνυμα της αγωνίας για την πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους. Μια περίοδο που ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης δήλωνε ότι στόχος είναι η δεύτερη θέση και τυχόν μη κατάληψή της συνιστά αποτυχία για το ΠΑΣΟΚ.

Και πράγματι, ο στόχος αυτός ήταν τότε απόλυτα εφικτός καθώς στα τέλη του 2023 το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν σταθερά δεύτερο σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με ποσοστά μάλιστα περί του 16%. Δυστυχώς όμως η επαμφοτερίζουσα στάση μας σε σημαντικά θέματα όπως η Επιστολική Ψήφος και τα μη Κρατικά-μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, θόλωσε το στίγμα μας, απωθώντας τουλάχιστον το 3% των δυνητικών ψηφοφόρων μας και παρέχοντας χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί και να αυξήσει τα ποσοστά του.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η κύρια αιτία της πτώσης δεν είναι άλλη από την έλλειψη καθαρής άποψης και η απομάκρυνσή μας από τις δυνάμεις του Κέντρου και της Μεταρρύθμισης.

Λέτε καθαρές θέσεις και καθαρά λόγια. Υπονοείτε ότι δεν καταφέρατε να στείλετε και καθαρό μήνυμα;

Προφανώς. Οι θέσεις μας ήταν ασαφείς σε πολλά σημεία. Συχνά δίναμε την εντύπωση του τακτικισμού και του ετεροπροσδιορισμού. Ίσως γιατί τελικά επικράτησε η ψευδαίσθηση ότι προσομοιάζοντας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποσπούσαμε και τους ψηφοφόρους του, κάτι που δεν φάνηκε πάντως να συμβαίνει σε αξιόλογη κλίμακα στις βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα, αυτή η στάση είχε αρνητική επίπτωση στην εικόνα μας, καθώς αποψίλωνε τα κυβερνητικά μας χαρακτηριστικά προς όφελος μιας εικόνας κόμματος διαμαρτυρίας.+

giannakopoulou-mesa2


Εσείς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε την ηγεσία- με ποιο βασικό κίνητρο;

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Από τη μία μεριά η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει μπει σε μία ανεπίστρεπτη πορεία κυβερνητικής φθοράς. Οι καθυστερήσεις, η προχειρότητα, η αποσπασματικότητα αλλά και η έλλειψη ολοκληρωμένης αντίληψης και στρατηγικής, φανερώνουν ότι έχει φτάσει πια στα διαχειριστικά και μεταρρυθμιστικά όριά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, ουσιαστικά βρίσκεται σε μία κατάσταση αποσύνθεσης, διάλυσης. Επομένως, το ΠΑΣΟΚ έχει τώρα κάθε δυνατότητα αλλάζοντας το ίδιο, διατυπώνοντας καθαρές προτάσεις και διαμορφώνοντας μια σύγχρονη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, να απευθυνθεί σε ένα τεράστιο εθνικό σώμα από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψει τους συσχετισμούς. Να αποτελέσει ουσιαστικά το κόμμα που θα εκφράσει την ελπίδα και την ανάγκη αλλαγής και να κερδίσει στις Βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το πολύ σε δυόμιση χρόνια.

Η υποψηφιότητά μου εντάσσεται επομένως σε αυτό το πλαίσιο και το κίνητρό της σχετίζεται με την άδραξη της ιστορικής ευκαιρίας και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι σε θέση να μεταβολίσει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες σε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η δική σας υποψηφιότητα σε τι διαφέρει από τις άλλες;

Θα σας έλεγα ότι κατά κάποιο τρόπο αποτελεί την κοινή συνισταμένη των θετικών στοιχείων που συγκεντρώνουν οι συνυποψήφιοι μου. Η συνολική και ξεκάθαρη αντίληψη για τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ και της χώρας, η τεχνοκρατική επάρκεια και ο ρεαλισμός, η πολιτική ενσυναίσθηση και το όραμα, η επικοινωνιακή ικανότητα και η επαφή με τους πολίτες αλλά και τα προσωπικά χαρακτηριστικά της τόλμης, της ορμής και του πείσματος, νομίζω ότι προσδίδουν στην υποψηφιότητά μου μία ιδιαίτερη ταυτότητα.

Στα γκάλοπ πάντως κινείστε μεταξύ πέμπτης και έκτης θέσης. Αν δεν μπείτε στην κούρσα του δεύτερου γύρου, έχετε ήδη καταλήξει ποια υποψηφιότητα θα στηρίξετε;

Δίνω τη μάχη για να είμαι στον δεύτερο γύρο και όλα τα μηνύματα που έχω από την επαφή μου με την κοινωνία είναι πολύ ζεστά, πολύ ενθαρρυντικά. Επιταχύνω επομένως τους ρυθμούς της προσπάθειάς μου, με την σκέψη και όλες τις δυνάμεις μου να είναι συγκεντρωμένες στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου. Ξέρετε, σπάνια υπάρχουν κάλπες που δεν κρύβουν εκπλήξεις!

Με τους άλλους υποψηφίους ανταλλάσσετε απόψεις κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα; Με ποιον ή ποια θα κάνατε καλή παρέα;

Με τους περισσότερους έχουμε μιλήσει και ανταλλάξει απόψεις στο παρελθόν. Όπως όμως καταλαβαίνετε η περίοδος αυτή έχει τέτοια χαρακτηριστικά και ανάγκες που καλά καλά δεν προλαβαίνουμε να πάμε σπίτι μας. Που λοιπόν χρόνος για συζητήσεις μεταξύ μας! Θέλω να σας πω με ειλικρίνεια πάντως, ότι όλους ανεξαιρέτως τους συμπαθώ και τους εκτιμώ. Με ευχαρίστηση θα έκανα παρέα μαζί τους. Το σίγουρο είναι ότι με όλους μπορώ να διαβουλεύομαι και να αναζητώ συνθέσεις.

Έχετε μέχρι τώρα ασκήσει σκληρή κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη- αν επανεκλεγεί θα έχει για εσάς χάσει το κόμμα σας μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του;

Κατ’ αρχάς να σας πω ότι δεν έχω τίποτε προσωπικό με τον κ. Ανδρουλάκη. Δεν θεωρώ δε ότι δεν προσπάθησε και δεν εργάστηκε. Θεωρώ όμως ότι έγιναν λάθη και ότι κάπου εργάστηκε με λάθος τρόπο και σε λάθος κατεύθυνση. Επίσης είμαι υπέρ της αρχής ότι τα κόμματα δεν προχωράνε με σιωπή κοιμητηρίου, αλλά με ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και συνεχή προσπάθεια συνθέσεων. Τα κόμματα θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να κάνουν αυτοκριτική και να εντοπίζουν λάθη, ακόμα κι αν αυτό αποτελεί πηγή εντάσεων. Αυτή είναι η μήτρα που έκανε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτέλεσε τη βάση για τη μακρόχρονη και ισχυρή παρουσία του.

Αν νικήσει ο κ. Ανδρουλάκης, θα νικήσει γιατί τον επέλεξαν οι χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες και αυτό οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Είναι όμως η πρώτη φορά που διεκδικεί την ηγεσία και ένας Δήμαρχος και δη της Αθήνας. Η επιλογή του κ. Δούκα να κατέβει και να διατηρήσει τα δημαρχιακά καθήκοντα σας βρίσκει σύμφωνη;

Κοιτάξτε. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να έχει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Αυτή είναι η δική μου καθαρή άποψη. Ωστόσο, δεν διεκδικώ το δικαίωμα να είμαι ο κριτής των πάντων. Είναι και αυτό ένα από τα ζητήματα που θα κρίνουν οι χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Στις «καθαρές θέσεις σας» είναι και η μη συνεργασία με άλλα κόμματα;

Δεν πιστεύω σε ραντεβού στα τυφλά, σε θεωρητικές συνεργασίες για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις. Είμαι όμως και ρεαλίστρια και ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να συζητούν και να προτείνουν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ συνεργασία ή συμπόρευση με έναν ΣΥΡΙΖΑ που υποχωρεί, διαλύεται και βρίσκεται σε πολιτικό vertigo ή ακόμη και τη Νέα Αριστερά που δίνει αγώνα επιβίωσης. Αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει και πληγώνει το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει ο πόλος της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς και των Μεταρρυθμίσεων. Όπως ήταν πάντα άλλωστε.

Την επόμενη μέρα θα χωρέσουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και τη ΝΔ;

Την επομένη μέρα το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συσπειρώσει και να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ανοίξει τις γραμμές του σε χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, πάντα με βάση το πρόγραμμά του, τις αρχές και τις αξίες τους. Αυτό βεβαίως δεν αφορά σε στελέχη που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και έσπευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να διασφαλίσουν θέσεις και αξιώματα, πρωτοστατώντας μάλιστα στην σπίλωσή μας.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ μετά από τη διαδρομή και τις διακυμάνσεις των τελευταίων χρόνων να προσδοκά πρωτιές και επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά;

Αυτό ακριβώς καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος στις 6 Οκτωβρίου. Αυτό το εκλογικό σώμα, με τη διαδικασία που ανοίξαμε με τις πρωτοβουλίες μας, δεν είναι μόνο επιφορτισμένο με την ευθύνη να αποφασίσει σχετικά με τον αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μπει ξανά σε κυβερνητική τροχιά, αλλά και να υποδείξει τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα συμβεί. Γιατί κάθε υποψήφιος πρόεδρος δεν εκφράζει απλά ένα διαφορετικό ηγετικό πρόσωπο, αλλά έναν οδικό χάρτη για το μέλλον της παράταξης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς την επιτυχία.

Πιστεύετε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εξαντλήσει την τετραετία;

Ο ίδιος αυτό ισχυρίζεται, εγώ όμως δεν είμαι και ιδιαίτερα πεισμένη. Δεν λέω ότι ψεύδεται, πράγματι μπορεί αυτό να σκέφτεται, αυτό να θέλει. Μιλάω πολιτικά. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πια το κόμμα του 41% αλλά του 28%, φθείρεται καθημερινά, η κοινωνία αντιδρά ολοένα και περισσότερο και δείχνει να αναζητά μία Αλλαγή, αρχίζει να έχει πια και εσωτερικά προβλήματα που εκδηλώνονται όλο και πιο ανοικτά. Αυτά είναι στοιχεία ενός δύσκολου τοπίου για τον κ. Μητσοτάκη που μπορεί να τον υποχρεώσουν σε πρόωρες εκλογές. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο για το ΠΑΣΟΚ να μην χάσει χρόνο και να προετοιμαστεί μετά την εκλογή προέδρου για κάθε πιθανή εξέλιξη.

Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το προτεινόμενο πρόσωπο;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει διακομματική συναίνεση σε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, είτε αυτό προέρχεται από τον χώρο της Πολιτικής είτε όχι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα καταξιωμένο πρόσωπο και ασφαλώς να συγκεντρώνει προοδευτικά χαρακτηριστικά. Θα ήταν μεγάλο λάθος ο κ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει την αξιοποίηση της νέας πρόβλεψης για εκλογή με μόλις 151 ψήφους, δίνοντας ένα μήνυμα εργαλειοποίησης της σχετικής διαδικασίας.

Στο γραφείο σας κρίσιμο ρόλο έχει ο πατέρας σας και η αδερφή σας, ενώ και ο σύζυγός σας, παρά τα απαιτητικά καθήκοντα του ηθοποιού «τρέχει» μαζί σας στις περιοδείες. Σας ώθησαν να κατέβετε στην κούρσα;

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πολύ στον ρόλο της οικογένειας. Σε ό,τι βήματα έχω κάνει μέχρι σήμερα στην πορεία μου πάντα ρωτούσα την άποψή τους και πάντα γνώριζα ότι θα δώσουν και την ψυχή τους για να υποστηρίξουν την προσπάθειά μου. Αυτό συμβαίνει και τώρα σ’ αυτή την κορυφαία μάχη που δίνω.

Το debate εκτιμάτε ότι θα παίξει τελικά καθοριστικό ρόλο και θα επηρεάσει τη ψήφο των πολιτών. Εσείς προσέρχεστε με ποιον στόχο;

Οπωσδήποτε θα παίξει ρόλο. Χιλιάδες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μας ακούσουν να αναπτύσσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας αλλά και να αντιληφθούν πιστεύω τη διαφορετικότητά μας στον τρόπο που προσεγγίζουμε τα ζητήματα του προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας. Θα μας κρίνουν και θα μας συγκρίνουν. Θα είναι μια σημαντική διαδικασία. Εγώ προσέρχομαι με στόχο να παρουσιάσω με τρόπο καθαρό τις ιδέες μου και το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και της χώρας και είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες θα διακρίνουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά μου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας

Αποζημίωση $2,78 εκατ. σε 28χρονη νταντά από την Κολομβία - Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα σε ανιχνευτή καπνού

Laver Cup: Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκανε τον Τσιτσιπά να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο με την Team Europe
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης