Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Φάμελλου, περιοδείες ξεκινά ο Κασσελάκης

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Φάμελλου, περιοδείες ξεκινά ο Κασσελάκης

Αγώνας δρόμου για την συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη δίνουν κομματικά στελέχη

famelos-kasselakis-eurokinissi
Με αναγνωριστικές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα κινούνται τις τελευταίες ώρες Σωκράτης Φάμελλος και Στέφανος Κασσελάκης, δυνάμει διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς αμφότεροι επιχειρούν να ανιχνεύσουν την τακτική του εσωκομματικού τους αντιπάλου, αλλά και να διατηρήσουν ταυτόχρονα ζωντανά τα στοιχεία του αιφνιδιασμού και της ανατροπής, στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Σε αντίθεση με την παρορμητικότητα των προηγούμενων μηνών, ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να μελετά με προσοχή κάθε επόμενο δημόσιο βήμα του, στοχεύοντας στην αποφυγή λαθών, που θα μπορούσαν να κοστίσουν στην προεκλογική του καμπάνια. Επιλέγοντας, έτσι, πιο ασφαλείς επιλογές, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να περιοδεύσει το επόμενο διάστημα, εδράζοντας τον προεκλογικό του αγώνα στην «αδιαμεσολάβητη σχέση του με τους πολίτες», όπως τονίζεται, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα των περιοδειών του. Ρίχνοντας, ωστόσο, το βάρος της προεκλογικής του προετοιμασίας στο… δρόμο, το επιτελείο Κασσελάκη τηρεί παράλληλα σιγή ιχθύος ως προς το χρόνο της κατάθεσης υποψηφιότητας εκ μέρους του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παραπέμποντας τις σχετικές ανακοινώσεις στο μέλλον και μέσω… βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Ταυτόχρονα, αγώνα δρόμου για την συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη δίνουν κομματικά στελέχη που τον υποστηρίζουν κι ενώ πληροφορίες θέλουν περισσότερες από 80 υπογραφές να έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς αυτό το σκοπό από τους «Κασσελίστας». Την ίδια στιγμή, η απουσία των διακριτικών συμβόλων του ΣΥΡΙΖΑ από την ανάρτηση – πόστερ του κ. Κασσελάκη, στην οποία δήλωσε πως «είμαι εδώ», πυροδότησε νέο κύκλο σεναρίων για την πιθανότητα ίδρυσης από μέρους του ενός νέου, αρχηγοκεντρικού κόμματος, πιθανότητα η οποία φαίνεται να έχει απασχολήσει ως σενάριο εργασίας και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Έχουμε την εμπειρία ενός χρόνου όπου χαρακτηρίστηκε από απουσία πολιτικής συζήτησης, από κενό ανάλυσης και ιδεών, από αβεβαιότητα και παράλληλα από την αποκάλυψη σαφούς στρατηγικής για την ίδρυση προσωποπαγούς αρχηγοκεντρικού κόμματος» ανέφερε χθες στον Real Fm η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, η μετάθεση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη σε δεύτερο χρόνο «δεν συμβάλλει στην παράσταση νίκης», σύμφωνα με έμπειρους, εσωκομματικούς παρατηρητές, ακόμη και αν «επιχειρεί να κλέψει τις εντυπώσεις», όπως επισήμαναν.

Αντίστροφη μέτρηση για τον Φάμελλο

Εν τω μεταξύ, θέμα ωρών εκτιμάται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς το επιτελείο του έδινε μάχη με το χρόνο μέχρι χθες, για να μπορεί να ανταπεξέλθει πολιτικά και τεχνικά ακόμη και εντός της σημερινής ημέρας, ώστε να ανακοινώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να μπει στην εκλογική κούρσα για την Προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κλείσιμο
Μιλώντας, καθόλου τυχαία, σε πληθυντικό αριθμό τις τελευταίες ημέρες, ζητούμενο για το ηγετικό βήμα του Σωκράτη Φάμελλου συνιστά μια «ενωτική υποψηφιότητα» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα βασίζεται σε μια «πολιτική συμφωνία», αλλά και θα υποστηρίζεται από ευρύτερες εσωκομματικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φάμελλος συνομιλεί τις τελευταίες ημέρες με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη, όπως η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, αλλά και με μετριοπαθείς βουλευτές, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει μια ομάδα κρούσης για την υποψηφιότητά του, όπου κρίσιμο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν και στελέχη της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως οι Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Καραμέρος κά. Ακόμη, όμως, και επί της διαδικασίας, τα εμπόδια για τον κ. Φάμελλο παραμένουν υψηλά για εκείνες τις περιπτώσεις στελεχών των «100» της «φρουράς Τσίπρα» που αντιδρούν στην υποψηφιότητα Φάμελλου λόγω της πολύμηνης συνύπαρξης του με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως μετέδωσε το protothema.gr.

Καθυστερήσεις λόγω… ακρίβειας

Σε αυτό το σκηνικό, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Φάμελλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καθυστερήσει λίγο λόγω επικαιρότητας, καθώς «κοινοβουλευτική αντεπίθεση» επιχειρεί από σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς. Ήδη, η νέα διάταξη μάχης των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παρουσιάστηκε χθες, συνιστά προϊόν ευρύτατης εσωκομματικής συναίνεσης, αλλά πρωτίστως της αναβάθμισης του Νίκου Παππά σε Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό, οι χθεσινές αλλαγές είχαν ξεκινήσει να συζητώνται προ εβδομάδων, όταν αναδείχθηκε το νέο Προεδρείο της ΚΟ του κόμματος.

Στην πραγματικότητα, ο «μίνι ανασχηματισμός» οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να καλυφθεί το «καυτό» χαρτοφυλάκιο Οικονομικών και Ανάπτυξης, που μέχρι πρότινος κατείχε ο Νίκος Παππάς. Αυτό κληρονόμησε ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ στη θέση του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής αναδείχθηκε η Βουλευτής Επικρατείας, Πόπη Τσαπανίδου. Σημειωτέον ότι οι αλλαγές συζητήθηκαν εκτενώς στο Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο οποίο μετέχουν, εκτός του Νίκου Παππά, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η Γραμματείας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διευθυντής της ΚΟ, Θάνος Μωραϊτης αλλά και στελέχη που προτάθηκαν από τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ως νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.Πάντως, η πρεμιέρα του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος αναμένεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου ο Νίκος Παππάς αναμένεται να καταθέσει τροπολογία για τους δανειολήπτες. Αυτή αφορά το σχέδιο νόμου Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις, την οποία θα υποστηρίξει στην Ολομέλεια ο Νίκος Παππάς, προβλέποντας ότι:

· Το προϊόν του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους να είναι υποχρεωτικό και για τον δανειστή.

· Η δυνατότητα του δανειολήπτη να έχει γνώση των προτάσεων ρύθμισης.

· Πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από την οριστική υποβολή της αίτηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο, λένε οι IDF - Στέλνει δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορά του

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ, ποιος «την είπε» σε ποιον και γιατί...

Γλυφάδα - Πατέρας 14χρονης: Το παιδί ζαλίζεται διαρκώς, κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την τρίτη και μοιραία επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης