Παππάς: Μίλησε για στήριξη προσώπου από τον προοδευτικό χώρο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Παππάς: Μίλησε για στήριξη προσώπου από τον προοδευτικό χώρο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

«Είμαστε εδώ» είπε στην παρθενική του εμφάνιση στη Βουλή ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μια ατάκα που ερμηνεύτηκε σαν απάντηση στο προεκλογικό σύνθημα Κασσελάκη

pappas_nikos
Με εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση και προτάσεις κοινοβουλευτικής συνεργασίας προς τα κόμματα της προοδευτικής πτέρυγας έκανε την «παρθενική» του τοποθέτηση στη Βουλή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Νίκος Παππάς.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη καλώντας το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τις τροπολογίες για τα «κόκκινα δάνεια», την προστασία πρώτης κατοικίας και την μείωση των τραπεζικών προμηθειών εδώ επέκτεινε το κάλεσμα στην εκλογή νέου Προέδρου της δημοκρατίας. «Στους θεσμούς δεν υπάρχουν άβατα, καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να εξετάσουμε τη στήριξη ενός προσώπου από την αριστερά - προοδευτικό χώρο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ακρίβεια είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Εργαλειοποιείτε την ακρίβεια, συμπιέζετε τη μεσαία τάξη και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Πάνω στα απόνερα της οικονομικής κρίσης, που βιώσαμε την περασμένη δεκαετία, η πολιτική σας δεν ακυρώνει, αλλά μάλλον ενισχύει τις πιθανότητες μιας νέας κρίσης. Είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε. στις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα ήταν όταν χαλάρωσαν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί αλλά εσείς αποτύχατε να την οδηγήσετε σε αναπτυξιακό άλμα» ενώ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μέσα από μια δύσκολη περίοδο διακυβέρνησης, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να προστατέψει την κοινωνία. Και να καταστήσει τη χώρα, δύναμη υπολογίσιμη, κόμβο περιφερειακής ανάπτυξης, συνεργασίας και ειρήνης».

Ο κ. Παππάς έκλεισε την τοποθέτηση του με την φράση «είμαστε εδώ», που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως απάντηση στο «είμαι εδώ» το προεκλογικό σύνθημα του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι παρών. Για να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός. Για να ηγηθούμε ως κόμμα, όπως οι συλλογικές μας αποφάσεις προστάζουν, μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Την προοδευτική πορεία δεν πρόκειται να την ανακόψει καμία προσπάθεια της Ν.Δ. Κανένα σενάριο ρευστοποίησης, καμία επιχείρηση κατατεμαχισμού της προοδευτικής παράταξης δεν πρόκειται να επικρατήσει. Κανένα σενάριο ρευστοποίησης της ιστορικής μνήμης δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Ειδικά, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού που ξεδιπλώνει ο κ. Μητσοτάκης, αγγίζοντας την περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας αλλά και τις μέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του υποσχόμαστε ότι θα μας βρει απέναντι» σημείωσε ο κ. Παππάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Ο Μητσοτάκης στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για την Ουκρανία με Μπάιντεν, φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι, Στάρμερ

Ο Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Οφείλουμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς»


Σταθερή η Μαρινέλλα λένε οι γιατροί και περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης